Akdeniz Üniversitesi'nde Müzik Yarismasi

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvari ve Kazakistan Ulusal Sanat Üniversitesi is birligi ile 15-18 Haziran 2022 tarihlerinde Akdeniz Sound Uluslararasi Gençlik Festivali ve Yarismasi düzenlenecek.

Akdeniz Üniversitesi'nde Müzik Yarismasi
Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Antalya Devlet Konservatuvari ve Kazakistan Ulusal Sanat Üniversitesi is birligi ile 15-18 Haziran 2022 tarihlerinde uluslararasi müzik yarismasi düzenlenecek. Yayli çalgilar, piyano, geleneksel çalgilar, üflemeli çalgilar ve vokal kategorilerinde gerçeklesecek olan yarismaya ülkemizden ve yurt disindan 100’ün üzerinde yarismacinin basvurmasi bekleniyor. Rus keman ekolünün sembol isimlerinden Viktor Tretyakov’un da bulundugu jüride, her kategoride Grand Prix alan yarismaciya kupa ve ödüllü diploma verilecek.

"Italya’dan koro"

Yarismaya katilan sanatçilardan birinciye altin, ikinciye gümüs ve üçüncüye bronz madalyalar ile diplomalar verilecek. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda 15 Haziran’da gerçeklesecek açilis seremonisi ile yarismanin devam eden günlerinde her aksam için etkinlikler düzenlenecek. Antalya Devlet Konservatuvari ile Kazakistan Sanat Üniversitesi ögretim elemanlari ve ögrencilerinin sahne alacagi etkinlikler içerisinde 16 Haziran’da Italya’dan gelecek olan Coro Internazionale San Nicola adli çok sesli koronun da yer almasi bekleniyor.

"Özel konser"

Atatürk Konferans Salonu, Olbia A Salonu, Konservatuvar Tiyatro Salonu, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri ile Konyaalti Belediyesi Müzik Akademisi’nde 16-17 Haziran tarihlerinde gerçeklesecek olan yarisma, ödül alan yarismacilarin yer alacagi kapanis konseri ve ödül töreniyle sona erecek. Yarisma ile ilgili konusan Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvari Müdürü Doç. Dr. Ceren Hepyücel, “Uluslararasi Yarismanin düzenlemesinde yer almanin hem kültürlerarasi etkilesim ve baglantilar anlaminda, hem de yarismada yer alacak olan farkli ülkelerden gelen performans sanatçilari ile ögrencilerimizin bir araya gelmeleri açisindan oldukça faydali olacagi düsünüyorum Yarismacilara simdiden basarilar diliyorum.” ifadelerini kullandi. Yarisma basvurulari [email protected] adresinden yapilacaktir.
Kaynak: İHA