90 Parça Ahsap Oyma Koleksiyonunu Satisa Çikardi

Bursa’nin Iznik ilçesinde yasayan Kazim Ardiç, yillardir biriktirdigi el isçiligi ile yapilmis ahsap oyma eserlerini elden çikartiyor.

90 Parça Ahsap Oyma Koleksiyonunu Satisa Çikardi
Ahmet Rüstem Gözübüyük tarafindan yapilan el oymasi ahsap tablo ve süs esyalarini biriktiren Kazim Ardiç, 90 parçadan olusan bu koleksiyonunu satisa çikardi. Hat yazilardan hayvan figürlerine, farkli süs esyalarindan biblolara kadar çesitli eserlerden olusan koleksiyonun toplam fiyati 10 bin dolar olarak belirlendi. Tek tek ürünleri satarak koleksiyonu bozmayi düsünmedigini belirten Kazim Ardiç, ürünlerin tamaminin özel bir isçilikten geçtigini anlatti.

Uzun yillardir bu eserleri biriktirdigini ve ilgilenemedigi için elden çikartacagini anlatan Kazim Ardiç, “Eserlerin tamami her hangi bir makine kullanilmadan üretildi. El oymaciligi ile yapiliyor. Bunlar ayni ustanin koleksiyonu. 90 parçadan olusan bu koleksiyon bozmadan hepsini elden çikartmak istiyorum. Bu kadar eseri bir araya toplamak da zor. Hepsi için 10 bin dolar diyorum. Bu da en alt fiyat. Çünkü kendi yaptirdigimin yarisi fiyati istiyorum. Sanatkar arkadasimiza destek olmak için ben hepsini birden aldim. Burada beraber sergileriz dedim” diye konustu.

30 ile 45 gün arasinda bir ürünün çiktigini sözlerine ekleyen Ardiç, “Isçiligi zor olan ürünler var. Siparis veren olursa yapacak. Bu eserleri yapan kisi Ahmet Rüstem Gözübüyük’tür. Su anda Bodrum’a bir sanat için gidiyor. Orada kurumus bir agaç varmis, onu isleyip eser haline getirecek” dedi.

Kaynak: İHA