Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlügünden 'Hasta Tutukluya Ölüm Tehdidi' Haberlerine Yalanlama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü bazi basin-yayin kuruluslarinda ve sosyal medya platformlarinda yer alan “Hasta tutuklu Naif Isçi’ye ölüm tehdidi” baslikli haberlerin gerçegi yansitmadigini açikladi.

Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlügünden 'Hasta Tutukluya Ölüm Tehdidi' Haberlerine Yalanlama
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü tarafindan, bazi basin-yayin kuruluslarinda ve sosyal medya platformlarinda yer alan ”Hasta tutuklu Naif Isçi’ye ölüm tehdidi” baslikli haberlere iliskin açiklama yapildi. Açiklamada, “Yapilan incelemeler neticesinde; adi geçenin Ahlat T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda hükümlü olarak barindirildigi, habere konu olan durumun baska bir hükümlü ile arasinda geçen bir olaya dayandigi ve iki hükümlü hakkinda da adli ve idari sorusturmanin baslatildigi, hükümlülere ‘Kurumda korku, kaygi veya panik olusturabilecek biçimde söz söylemek veya davranista bulunmak’ suçundan disiplin cezasi verildigi anlasilmistir” denildi.

Açiklamanin devaminda, “Öte yandan; kurumumuz tarafindan yapilan idari sorusturma sirasinda adi geçen vermis oldugu savunmasinda herhangi bir kisiden sikayetçi olmadigini beyan etmis olup, kurum personeli hakkinda da sikayeti bulunmadigi tespit edilmistir. Söz konusu haberler tamamen çarpitmalardan ve gerçek disi iddialardan olusmaktadir ve kurum uygulamalariyla kesinlikle bagdasmamaktadir. Gerçeklikten uzak ve kurumlarimiza yönelik olumsuz algi olusturmayi amaçlayan bu tür iddialara itibar edilmemelidir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA