Izmir'de Türk Mutfagi Haftasi Kutlandi

Izmir’in Konak ilçesinde 21-27 Mayis Türk Mutfagi Haftasi sebebiyle düzenlenen etkinlikte vatandaslara keskek ve lokma ikrami yapildi. Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Türk mutfaginin tanitmakta geç kaldiklarini ifade ederek, “Bize düsen mutfagimizin tanitimi iyi yapmaktir” dedi.

Izmir'de Türk Mutfagi Haftasi Kutlandi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde, Cumhurbaskanliginin himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanligi koordinesiyle bu yil ilk kez gerçeklestirilen 21-27 Mayis Türk Mutfagi Haftasi, Izmir’de de kutlandi. Konak ilçesinde bulunan Hükümet Konagi önünde yapilan kutlama programinda vatandaslara keskek ve lokma ikrami yapilirken, cografi isaretli ürünlerin tanitimi yapildi. Programda Izmir Devlet Türk Dünyasi Dans ve Müzik Toplulugu de bir konser verdi.

“Bize düsen mutfagimizin tanitimi iyi yapmaktir”

Programin açilisinda konusan Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Türkiye’nin cografyasinin tarih boyunca çok büyük medeniyetlere ev sahipligi yaptiginin altini belirterek, “Insanoglunun var olusundan itibaren bu topraklar üzerinde medeniyet var. Medeniyetin temel taslarindan birisi de özgün mutfaktir. Imparatorlugumuzun uzandigi bütün cografyalardan buraya mutfak anlayislari intikal etmis durumda. Bunlara da en iyi sekilde kendi bünyemizdeki özgü tatlari da katarak tüm dünyaya sunmusuz. Mutfak vazgeçilmez bir sey. Dünyada Fransizlar, Italyanlar ve Çinliler mutfaklarinin tanitimini iyi yapmis, biz biraz geç kalmisiz. Ancak bizim mutfagimiz en özel ve en güzel mutfaklardan biri. Bunu gelen yabancilar da ‘Bunu niye dünyaya tanitmiyorsunuz’ diye soruyorlar. Mutfagimizi tanitmamiz lazim. Bunu ticaretin ve turizmin de unsura haline getirmemiz lazim. Sirf bir seyler yemek için insanlar bir yerden bir yere seyahat ediyor. Bize düsen mutfagimizin tanitimi iyi yapmaktir. Bulundugumuz hafta da bunu saglamak için düzenlenen bir hafta” dedi.



Izmir Il Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta ise Türk toplumunda mutfagin öneminin çok özel oldugunu ifade ederek, Türk mutfaginin tanitimini yapmak için çalisacaklarini söyledi.



Disisleri Bakanligi Izmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya da, yurt disi temsilcilikleri tarafindan dünyanin farkli ülkelerinde Türk mutfagini tanitmak için çesitlik etkinlikler düzenlendigini ifade etti.

Konusmalarin ardindan Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, vatandaslara keskek ve lokma ikraminda bulundu.
Kaynak: İHA