Izmir'de 149 Düzensiz Göçmen Kurtarildi, 2 Kaçakçi Yakalandi

Izmir’in Dikili, Çesme ve Urla ilçesi açiklarinda toplamda 149 düzensiz göçmen kurtarilirken, 2 göçmen kaçakçisi süphelisi de yakalandi.

Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince, dün saat 09.00 siralarinda, Urla ilçesi açiklarinda Italya rotasi üzerinde bir grup düzensiz göçmen bulunduguna yönelik bilgi edinildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafindan, Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itildikleri belirlenen 91 düzensiz göçmen kurtarilirken, 2 göçmen kaçakçisi süphelisi de yakalandi.

Ekipler, 15 Mayis saat 02.30 siralarinda ise Çesme ilçesi açiklarinda Sahil Güvenlik Mobil Radari tarafindan tespit edilen lastik botu durdurarak içerisindeki 22 düzensiz göçmeni yakaladi. 14 Mayis tarihinde de Çesme ilçesi açiklarinda saat 00.50 siralarinda, Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina itildikleri tespit edilen lastik bot içerisindeki 29 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarildi. Ayrica, Dikili ilçesi açiklarinda da Yunanistan unsurlarinca Türk kara sularina geri itilen 7 düzensiz göçmen, ekiplerce kurtarilarak karaya çikartildi.

Düzensiz göçmenler, islemlerinin ardindan Il Göç Idaresi Müdürlügüne gönderildi.
Kaynak: İHA