Van'in Muhtesem Koylarina Doga Yürüyüsü

Van Büyüksehir Belediyesi, kültür ve doga etkinlikleri çerçevesinde Van Gölü’nün Mollakasim ve Çarpanak koylarina yürüyüs ve fotograf etkinligi düzenledi.

Van'in Muhtesem Koylarina Doga Yürüyüsü
Van Büyüksehir Belediyesinin vatandaslara yönelik baslattigi kültürel etkinlikler yogun katilim ile devam ediyor. Bu çerçevede Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi, gündelik hayatin kosusturmasindan yorulup, strese ve kent yasamina ara vermek isteyenler için düzenledigi 14’ncü kültür ve doga yürüyüsü etkinligi Mollakasim ve Çarpanak koylarinda yapildi.

Sabah saatlerinde Ulasim Daire Baskanligina ait araçlarla ücretsiz olarak yürüyüsün yapilacagi alana gelen 700’ü askin dogasever, buradaki ikramlarin ardindan hazirliklarini tamamlayarak, yaklasik 10 kilometrelik yürüyüs parkuruna basladi.

Essiz manzarasi tarihi ve dogal güzelligi ile bilinen Mollakasim ve Çarpanak güzergâhindaki yürüyüs etkinligi yaklasik 5 saat sürdü. Yürüyüs etkinliginin tamamlanmasinin ardindan katilimcilara Sosyal Hizmetler Daire Baskanliginca sicak çorba ve semaver çayi da ikram edildi.

Renkli görüntülere sahne olan doga yürüyüsünde katilimcilar bol bol fotograf çekip müzik esliginde halay çekti.

Etkinlige katilim saglayan Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Nuri Bekiroglu, "Kültür ve doga etkinliklerimizin 14’üncüsünü yapmis bulunmaktayiz. Bugün de fotograf tutkulari ve dogaseverlerle birlikte Mollakasim ve Çarpanak koylarina geldik. Yapmis oldugumuz yürüyüslere vatandaslarimiz yogun ilgi gösteriyor. Katilimin yogunlugu da bizleri mutlu ediyor. Bu tür etkinlikler hem kentimizin tanitimi için oldukça önemli hem de bu doga harikasi yerleri görmeyen gençlerimize de bir imkân saglanmis oluyor” dedi.

Kaynak: İHA