Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Dün Yaptik, Bugünde Yapacagiz; Dün Basardik, Bugün De Basaracagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, dünya ve bölgemizin siyasi, ekonomik, askeri ve sosyal krizlerin yol açtigi bir ates çemberinden geçtigini hatirlatarak “Dün yaptik, bugünde yapacagiz. Dün basardik, bugünde basaracagiz. Dün üstesinden geldik bugünde gelecegiz. Çünkü Türkiye belki 100 yilda bir böyle firsatlar yakaliyor. Daha önce defalarca bu firsatlari elimizden aldilar. Ama bu defa ayni hüsranin tekrar yasanmasina milletçe izin vermeyecegiz” dedi.

Tek vaatleri Türkiye’yi her seyiyle eskiye döndürmek, kavga etmek, kaos çikarmak, yikmak, emperyal düzene uydurmak olanlara asla firsat vermeyeceklerini belirten Erdogan “Teneke gürültüsünden öte anlami olmayan patirtilarla gündeme gelmeye çalisanlarin müptezellerini de, çaplarini da gerçek yüzlerini de en iyi sizler biliyorsunuz” diye konustu.

Açilis töreninde konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, konusmasinda Türkiye’nin demokrasi ve kalkinma yolculuguna da deginerek “Bu 2 asirlik basari hikayesi hem kendi tarihi hem de tüm dost ve kardesleriyle bölgesi için büyük bir basari hikayesidir. Bu öyle bir basari hikayesidir ki içinde hem emperyal güçlerin sömürü düzenine karsi verilen mücadeleyi hem de merhum Akif’in, ‘Gömelim gel seni tarihe desem sigmazsin misrasiyla’ diye ifade ettigi ruhu barindirir. Iste ben karsimda sizleri böyle görüyorum. Bunu Karabag’da ispatladiniz, bunu Libya’da ispatladiniz. Inaniyorum ki Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Besler Deresinde bütün terör örgütlerine karsi ispatladiniz. Sehitlerimiz geldi ama biz biliyoruz ki, ‘Sühedâ fiskiracak, topragi siksan sühedâ! Câni, cânâni, bütün varimi alsin da Hudâ, Etmesin tek vatanimdan beni dünyâda cüdâ’ iste milletimiz önce istiklalini kazanip yeni devletini kurarak ardindan da her biri ayri azim timsali olan demokrasi ve kalkinma adimlari ile iste bugünkü seviyesine gelmistir. Kendi güvenlikleri ve refahlari ile tüm dünyayi zapturapt altinda tutmak için her yola basvuranlarin ilk hedefinde daima Türkiye yer almistir. Çünkü Türkiye zihinlere ve ayaklarina vurulan zincirlerinden kurtulup kendi medeniyet ve tarih vizyonunu sahiplendiginde diger toplumlarinda onu izleyecegini biliyorlardi. Bunun için bize yillarca tek parti fasizmiyle, vesayetin sinsi oyunlariyla siyasi ve ekonomik istikrarsizlikla darbelerle, terör örgütleri ile uluslararasi kumpaslarla oyaladilar. Rahmetli Menderes’ten Özal’a bu oyunu bozacak adimi atmaya kalkanlari idam sehpasiyla, itibar suikastlari ile cezalandirma yoluna gittiler. Kalbi millet ve memleket için çarpan rahmetli Erbakan’i ve rahmetli Türkes’e iftiralariyla yildirmaya çalistilar. Bizde ülkeye ve millete hizmet ederken ayni yollardan geçtik. Milletimiz senaryoyu çözdügü için girdigi her mücadelede iste bugün oldugu gibi yanimizda yer aldi. Bugün cumhur ittifaki olarak ayni mücadeleyi sürdürüyoruz” seklinde konustu.



"Yalanin, iftiranin, çarpitmanin kol gezdigi bir iklimde ülkemizi gelecegine hazirliyoruz"

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kurulus yildönümü olan 2023’teki hedeflerine ulasmasini engelleme çabalarini beraberce izlediklerini vurgulayan Erdogan, sunlari söyledi:

“Yalanin, iftiranin, çarpitmanin kol gezdigi bir iklimde ülkemizi gelecegine hazirliyoruz. Küresel yönetim ve ekonomik sistemin kökünden sarkintili bir dönemde biz yatirimla gördügünüz istihdamla üretimle ihracatla ülkemizi büyütmek için gece-gündüz çalisiyoruz. Medeniyetimize ve kültürümüze taban tabana zit bir sekilde yabanci düsmanligi tohumlarini bünyemize ekmek için her türlü ahlaksizligi sergileyenlere ragmen bu mücadeleyi basariya ulastiracagiz. Yeminli Türkiye düsmanlarinin degirmenine su tasimaya siyaset sananlarin gafletlerine ve ihanetlerine ragmen bu bayragi hep daha yukariya dikmek için yolumuza devam edecegiz. Milletimizin asirlik geri kalmisliginin, ihmalinin, yoksullugunun hak ve özgürlük arayisinin dermanini nasil biz bulmussak bugünkü sikintilari da yine biz çözecegiz. Bunun için bizden baska kimsenin vizyonu, programi projesi en önemlisi de niyeti yok. Tek vaatleri Türkiye’yi her seyiyle eskiye döndürmek, kavga etmek, kaos çikarmak, yikmak, emperyal düzene uydurmak olanlara asla firsat vermeyecegiz. Teneke gürültüsünden öte anlami olmayan patirtilarla gündeme gelmeye çalisanlarin müptezellerini de, çaplarini da gerçek yüzlerini de en iyi sizler biliyorsunuz.”

“Eksiklerimiz yok mudur elbette vardir; Hatalarimiz olmamis midir elbette olmustur”

“Eksikliklerimiz yok mudur elbette vardir” diyen Erdogan, “Hatta hatalarimiz olmamis midir elbette olmustur. Ama Türkiye’ye yasattigimiz asirlik atilimlarin yaninda bunlar devede kulak misalidir. Dünya ve bölgemiz siyasi, ekonomik, askeri ve sosyal krizlerin yol açtigi bir ates çemberinden geçerken biz ülkemizi en üst seviyeye çikarma sorumlugumuzu hakkini vermeye çalisiyoruz. Dün yaptik, bugünde yapacagiz. Dün basardik, bugünde basaracagiz. Dün üstesinden geldik bugünde gelecegiz. Çünkü Türkiye belki 100 yilda bir böyle firsatlar yakaliyor. Daha önce defalarca bu firsatlari elimizden aldilar. Ama bu defa ayni hüsranin tekrar yasanmasina milletçe izin vermeyecegiz. Küresel krizin ülkemize etkilerini azaltmak için çok yönlü bir program uyguluyoruz. Hamdolsun üretim ve istihdam tarafinda isler planladigimiz gibi gidiyor. Hayat pahaliligi ile mücadelemizi de bir yandan gelirleri artirarak diger yandan enflasyonu dizginleyerek sürdürüyoruz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, beraberindeki Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Dr. Devlet Bahçeli, BBP Partisi Genel Baskani Mustafa Destici ve diger davetliler ile birlikte havalimaninin açilisini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA