Temel Is Sagligi Ve Güvenligi Semineri Gerçeklestirildi

Is Sagligi ve Güvenligi Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Düzce Üniversitesi Gümüsova Meslek Yüksekokulu Is Sagligi ve Güvenligi Programi öncülügünde düzenlenen “Temel Is Sagligi ve Güvenligi" semineri gerçeklestirildi.

Temel Is Sagligi Ve Güvenligi Semineri Gerçeklestirildi
Gümüsova Belediyesi Konferans Salonu’nda Düzce Üniversitesi Is Sagligi ve Güvenligi Programi birinci sinif ögrencisi Duygu Küçüktepe’nin açilis konusmasiyla baslayan programa, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürlügü, Piyasa Gözetim Daire Baskanligi uzmanlari Hediye Özgen Ural ve Demet Karakus konusmaci olarak katildi.

Konusmacilar sunumlarinda: ülkemizde is sagligi ve güvenliginin tarihçesi ve 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüge giren 6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunun is yerlerinde saglikli ve güvenli bir ortaminin temin edilmesi konusunda önemli bilgiler paylasti.

Is kazalari ve meslek hastaliklarinin azaltmasi, çalisanlarin yasal hak ve sorumluluklari konusunda bilgilendirilmesi, çalisanlarin karsi karsiya bulunduklari mesleki riskler ile bu risklere karsi alinmasi gereken tedbirler konusunda da detayli bilgiler aktaran konusmacilara tesekkür belgeleri, katilimcilara da katilim sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA