Saglikçilar Köylerde Kene Egitimi Verdi

Çorum’un Sungurlu ilçesine bagli köylerde, ögrenci ve vatandaslara Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) egitimi verildi.

Saglikçilar Köylerde Kene Egitimi Verdi
Saglik Müdürlügü personeli tarafindan, ilçeye bagli Arifegazili, Haciosman, Tuglu, Esme, Demirseyh ve Kavsut köylerinde ögrenci ve velilere kene egitimi verildi.

Konuya iliskin olarak yapilan açiklamada, "Ilkbahar ayinin gelmesiyle birlikte Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) hastaligina sebep olan kenelerde artis gözlenmektedir. Bu hastaliga sebep olan kenelerden nasil korunmamiz gerektigi ve kene sokulmalariyla karsi kasiya kaldigimizda ne yapilmasi gerektigi konusunda, Arifegazili, Haciosman, Tuglu, Esme, Demirseyh ve Kavsut köylerinde ögrencilerinin egitim gördügü okullarda personellerimiz tarafindan egitimler düzenlenmistir” denildi.

Ilçe Saglik Müdürlügü personeli, virüslerin yapilari, nasil çogaldiklari, ne kadar yasayabildikleri, büyüklükleri gibi konular ve KKKA hastaligi virüsün isminin nerden geldigi, ilk nerede görüldügü hakkinda bilgiler verdiler.

Saglik personeli ayrica kenelerin yapisi, çesitleri gibi özelliklerinden bahsederek kenelerden korunma yollari hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA