Rektör Ünal Açiklamasi 'Kosova Gönül Cografyamizin Bir Parçasi'

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Dost, kardes ülke Kosova, her zaman gönül cografyamizin bir parçasi olmustur” dedi.

Rektör Ünal Açiklamasi 'Kosova Gönül Cografyamizin Bir Parçasi'
Balkan ülkeleri gezisine devam eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kosova’da temas ve ziyaretlerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ziyaretler sirasinda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Uluslararasi Iliskiler Birimi Baskani Prof. Dr. Mustafa Said Kursunoglu da eslik etti.

Pristine’deki Türk Büyükelçiligine ziyaret

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kosova’nin baskenti Pristine’deki Türk Büyükelçiligini ziyaret etti. Pristine Büyükelçisi Çagri Sakar ile Büyükelçilik makaminda bir araya gelen Rektör Ünal, Kosova’daki yüksekögretim kurumlariyla yeni is birlikleri arayisinda olduklarini belirterek OMÜ’nün bu çerçevede birikim ve tecrübesini paylasmaya hazir oldugunu söyledi.

Görüsmede uluslararasilasma hususunda mesafeler almak istediklerine isaret eden Rektör Ünal, Kosova ile Türkiye arasinda var olan baglarin geliserek devam edecegini vurguladi.

Prizren Belediyesine ziyaret

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, ardindan Kosova’da Osmanli izlerinin en yogun görüldügü sehirlerden biri olan Prizren kentinin Belediye Baskani Shagir Totaj ve Belediye Meclis Baskani Levent Bus ile görüstü. Belediye Baskanliginda yapilan görüsmede Rektör Ünal, Prizren Belediyesi’nin Kosova’da Türk nüfusunun en yogun oldugu belediyelerden birisi oldugunu belirterek, “Dost, kardes ülke Kosova, her zaman gönül cografyamizin bir parçasi olmustur. Her platformda, sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Balkanlar sevdamizi sürdürmeye ve orada yeni gönül köprüleri insa etmeye kararliyiz” ifadelerini kullandi.

OMÜ’nün yürüttügü faaliyetlerin, Türkiye’nin dis politikasina ve Balkanlar vizyonuna önemli katkilarda bulunduguna inandiklarini söyleyen Prizren Belediye Baskani Totaj da mevcut iliskileri gelistirme amacinda olduklarini söyledi.



Kosova Islam Birligi Baskanligina ziyaret

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kosova Islam Cemaati Baskanligi Genel Sekreteri Ahmet Ef Sadri’yi makaminda ziyaret etti. Görüsmede Kosova Islam Cemaati Baskanliginin faaliyetleri ve gelistirilebilecek is birligi çalismalari hakkinda konusuldu. Somut is birligini gelistirmek için yapilan ziyarette Genel Sekreter Sadri, Kosova’ya her alanda verdigi desteklerden dolayi Türkiye’ye sükranlarini sundu. Genel Sekreter Sadri’nin konugu olan Rektör Ünal, gösterilen alaka ve misafirperverlik için tesekkür etti.

Kosova Pristine Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesine ziyaret

Ziyaret dizisi Kosova Pristine Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesi ile devam ederken Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, burada Fakülte Dekani Prof. Dr. Fahrush Rexhepi ile bir araya geldi. Görüsmede Rektör Ünal, Fakültenin çalismalari hakkinda bilgi alarak ögrenci degisimine hazir olduklarini dile getirdi.

OMÜ ve UBT arasinda is birligi protokolü imzalandi

Ondokuz Mayis Üniversitesi ve Kosova’nin önde gelen üniversitelerinden UBT (Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi) arasinda is birligi protokolü imzalandi. UBT Rektörlügünde gerçeklesen törende, protokole Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve ev sahibi üniversite Rektörü Prof. Dr. Edmond Hajrizi imza atti. Anlasmayla iki üniversite arasinda egitim, kültür ile arastirma ve gelistirme alaninda is birligini gelistirecek çalismalarin yapilmasi ve her iki üniversitenin sahip oldugu akademik birikimin ve personel deneyimin karsilikli olarak paylasilmasi amaçlaniyor.

Imzalanan anlasmayla akademik personel ve ögrencilerin degisiminin yani sira yapilan akademik çalismalarin ortak kullanima açilmasi hedefleniyor. Ayrica egitim, kültür ile arastirma gelistirme alanlarinda her iki kurumu tesvik edecek çalismalarin yapilarak mevcut iliskilerin gelistirilmesi planlaniyor. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ziyaret sirasinda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Uluslararasi Iliskiler Birimi Baskani Prof. Dr. Mustafa Said Kursunoglu da eslik etti.
Kaynak: İHA