Bashemsire Sen 'Güçlendirilmis Hemsirelik Gücü Önemli'

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Hastanesi Bashemsiresi Nevin Sen, hemsirelerin dogumdan ölümüne kadar insanlarin yanlarinda oldugunu söyledi.

Bashemsire Sen 'Güçlendirilmis Hemsirelik Gücü Önemli'
Düzce Üniversitesi Hastanesi Bashekimligi ve Bashemsireligi tarafindan Hemsireler günü dolayisiyla kutlama programi düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Hastanesi Bashemsiresi Nevin Sen, hemsirelerin hastanelerde dogumdan ölüme, bulasici olmayan hastaliklardan enfeksiyon hastaliklarina, akil sagligindan kronik durumlara kadar erisilebilir, birey merkezli ve bütüncül bir saglik bakimi sundugunu belirtti.

Covid-19 pandemisinde hemsirelerin hem klinik, hem de saha çalismalarinda en önde rol oynadigini animsatan Sen, desteklenen ve güçlendirilmis hemsirelik gücünün önemine degindi. Saglik hizmetinin sunumunda hemsirelerin önemine vurgu yapan Hastane Basmüdürü Fatma Sahin ise, her gün onlarca yasama dokunan hemsirelerin sonsuz saygi ve takdiri hak ettigini ifade etti.



“Dogrudan hastaya dokunan bir meslek”

Düzce Üniversitesi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, hemsireligin dogrudan hastaya dokunan, sevinci, hüznü içinde barindiran bir meslek oldugunu ifade ederek her türlü övgüyü fazlasiyla hak ettigini belirtti.

Pandemi döneminde tüm saglik camiasi olarak yogun bir süreçten geçtiklerini dile getiren Prof. Dr. Balbay, bu süreçteki emekleri ve çabalari için tüm hemsirelere tesekkür etti.

Hemsireligin kutsal bir meslek oldugunu ifade eden Düzce Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Serif Demir, pandemi döneminde hayatini kaybeden hemsireleri rahmet ve minnet ile anarken, tüm hemsirelerin gününü tebrik etti.

Hemsireler Günü ve Haftasini kutlayarak sözlerine baslayan Düzce Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Idris Sahin ise, konusmasinda hemsirelik mesleginin özlük haklari, istihdam, nitelikli egitim gibi sorunlarina egilmesinin önemli oldugunu dile getirdi.

“Saglik sisteminin vazgeçilmezleri”

Konusmasini yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, hemsirelere en verimli ve mutlu çalisma ortamini olusturmak için çalistiklarini kaydetti.

Hemsirelerin saglik sisteminin vazgeçilmezi oldugunu ifade eden Rektör Çakar, yasam deneyimleri ve yöneticilik tecrübelerinden yola çikarak hemsirelik mesleginin çok kiymetli ve degerli oldugunu dile getirerek tüm hemsirelerin Hemsirelik Günü ve Haftasini kutladi.

Konusmalarin ardindan Hemsireler Günü dolayisiyla hazirlanan video sunumu yapildi. Sonrasinda sahneye davet edilen Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Müzik Bölümü ögretim üyeleri ve ögrencilerinin Türk Sanat Müzigi dinletisi, davetlilere keyifli dakikalar yasatti. Müzik dinletisine Rektör Çakar ve beraberindekiler de eslik etti.

Dinleti sonunda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Sanat, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Müzik Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Yücel’e katkilarindan dolayi tesekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.
Kaynak: İHA