Bagcilar'da Engelli Askerler Için Eglence Düzenlendi

Temsili olarak askerlik yapacak olan Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi kursiyerleri, düzenlenen programda doyasiya eglendi. Etkinligin konuklarindan AK Parti Istanbul Milletvekili Zafer Sirakaya, “Bugüne kadar birçok asker ugurlama törenine katildim ama hiçbirinde bu kadar heyecanlanmadim” dedi.

Bagcilar'da Engelli Askerler Için Eglence Düzenlendi
Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi’nda egitim gören ve temsili olarak askerlik yapacak olan kursiyerler için eglence programi düzenlendi.

Engelli yakinlarinin büyük ilgi gösterdigi etkinlige AK Parti Istanbul Milletvekili Zafer Sirakaya, Bagcilar Belediye Baskani Abdullah Özdemir, sunucu Hülya Yürekli Seloni, sanatçi Sami Çelik ile son dönemin popüler isimlerinden müzisyen Elif Buse Dogan da katildi.



"Hiç bu kadar heyecanlanmadim"

Açilis konusmasini yapan Sirakaya, “Bugüne kadar birçok asker ugurlama törenine katildim ama hiçbirinde bu kadar heyecanlanmadim. Bizim medeniyetimizde koça kina yakilir Allah’a kurban olsun diye. Gelin olacak hanimefendiye kina yakilir ailesine kurban olsun diye. Mehmetçige kina yakilir vatana kurban olsun diye. Bu anlayis içerisinde engelsiz olan yavrularimizi yetistiren kiymetli ailelerine de sonsuz sükranlarimi ifade ediyorum” dedi.

Etkinligi çok anlamli buldugunu söyleyen Özdemir ise, “Asker ocagi peygamber ocagidir. Bütün askerlerimiz de peygamberimizin askerleridir. O yüzden engel tanimayan kardeslerimiz de ülkemiz adina bu kutsi görevin bir provasini yapiyorlar. Hayatin her alaninda yer alan kardeslerimizin bu alanda da mutlaka temsili olarak bulunmalari bizleri sevindiriyor” diye konustu.



Kinalar yakildi, türküler söylendi

Sahneye çikan Engelliler Sarayi Müzik Kulübü, söyledigi türkülerle davetlileri kimi zaman oynatti kimi zaman da duygulandirdi. Halk oyunlari ekibinin gösterileri büyük alkis topladi. Renkli görüntülere sahne olan programda sanatçi Sami Çelik ile Elif Buse Dogan da eserlerini seslendirdi. Asker üniformalarini giyen engellilerin ellerine kinalar yakildi. Bu sirada çocuklarini askere ugurlayacak anne ve babalar duygulu anlar yasadi. Askeri birliklerinde bir günlük temsili askerlik yapacak olan gençler, ant içtikten sonra bayrak üzerine ellerini koyarak yemin edecekler.
Kaynak: İHA