Ersoy Açiklamasi 'Yerli Film Üretim Sayimiz 17 Kat Artti, 2 Milyon Olan Seyirci Sayisi 33 Milyon Seviyesine Yükseldi'

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin düzenledigi 7. Altin Baklava Uluslararasi Ögrenci Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Törende konusan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Yerli film üretim sayimiz 17 kat artti. Yerli yapimlarimizin 2 milyon olan seyirci sayisi 33 milyon seviyesine yükseldi” dedi.

Ersoy Açiklamasi 'Yerli Film Üretim Sayimiz 17 Kat Artti, 2 Milyon Olan Seyirci Sayisi 33 Milyon Seviyesine Yükseldi'


Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nce (HKÜ) 7’ncisi düzenlenen Altin Baklava Uluslararasi Ögrenci Film Festivali’nin gala ve ödül töreni, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Törene Kültür ve Turizm Bakani Nuri Ersoy, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Baskani Cemal Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Büyüksehir Belediye Baskanvekili Osman Toprak ile Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’nun yani sira çok sayida akademisyen ve ögrenci katildi.

Tören yarismaya katilan filmlerden olusan kisa filmin izlenmesiyle basladi.



Törende konusan Bakan Ersoy, kültür ve sanat alaninda arzu edilen hedefe ulasilmasi için uzun süreli plan yapilmasi gerektigini söyledi.

Kültür ve sanat alaninda kisa vadede sonuç almanin her zaman mümkün olmadigini ifade eden Ersoy, "Bugün dünyanin dört bir yaninda farkli kültürlerin ilgisini çeken sanat organizasyonlarinin arkasinda sadece kamu destegi degil, sivil olusumlarin da ciddi katkilari yer almistir. Bu destekler sayesinde birçok önemli sanatçinin eseri günümüze kadar gelmis, düsünürlerin metinleri çaglari asan bir etkiye ulasmistir" seklinde konustu.



“YERLI FILM ÜRETIM SAYIMIZ 17 KAT ARTTI”

Kültür ve Turizm Bakanligi olarak her zaman genç sanatçilarin yaninda olduklarini ve sinema sektörünün daha da güçlenmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altini çizen Ersoy, "2019 yilinda Sinema Kanunu’ndaki degisikliklerin çok olumlu sonuçlar dogurdugunu gördük. Ülkemizi film üretim merkezlerinden biri haline getirilebilmek amaciyla 2019’da Sinema Kanunu’muzda önemli degisiklikler yaptik. Sadece son 3 yilda destek verdigimiz proje sayisi bin 200’e gelmis durumda ve 280 milyona yakin destek sagladik. Yerli film üretim sayimiz 17 kat artti. Yerli yapimlarimizin 2 milyon olan seyirci sayisi 33 milyon seviyesine yükseldi. Ayrica Türk dizilerinin dünyanin çesitli cografyalarinda yayinlanmasi için çok ciddi çalismalar gerçeklestirdik. Bu emeklerimizin karsiligi olarak dizilerimiz su anda 150’den fazla ülkede izleniyor. Dünyada Amerika’dan sonra en fazla dizi film ihraç eden ülke Türkiye’dir” dedi.

Türk sinemasindaki potansiyelin en dogru ve en etkin sekilde yönetilmesi gerektigini belirten Bakan Ersoy, "Hepimiz biliyoruz ki çagimizin en etkin güçlerinden biri de basta sinema olmak üzere sanattir. Sanatin evrenselligini hiçbir zaman göz ardi edemeyiz. Ülkeler gelismisliginin göstergesi olarak sadece sahip olduklari ekonomik, teknolojik, siyasal imkanlarla degil sanatsal üretimleriyle de degerlendirilmektedir. Bu farkindalikla hareket ettigimiz içindir ki ülkemiz artik dünyanin önemli sanat üretim merkezlerinden biri haline gelmistir” seklinde konustu.

Ersoy, festivale katki saglayanlara tesekkür ederek, genç sanatçilara basarilar diledi. Konusmalarin ardindan festivalde dereceye giren eserlerin sahiplerine protokol üyeleri tarafindan ödülleri takdim edildi. Dereceye giren eserlerin fragmaninin da izlendigi tören, protokol ile eser sahipleri ve jüri üyelerinin hatira fotografi çekilmesiyle son buldu.

(Muhammet Abdulkadir Esen - IHA)
Kaynak: İHA