BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi '(Ertelenen Festival) Vali Bu Karari Güvenlik Nedeniyle Aldi'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Eskisehir Valiligi tarafindan açiklanan 14 günlük etkinlik yasagi kararinin ardindan Anadolu Fest’in ileri bir tarihe ertelenmesine iliskin, "Vali bu karari güvenlik nedeniyle aldi” dedi.

BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi '(Ertelenen Festival) Vali Bu Karari Güvenlik Nedeniyle Aldi'
Eskisehir ziyaretini sürdüren Destici, BBP MKYK Üyesi Ahmet Ulupinar’in isletmesinde çig börek pisirdi. Burada gazetecilerin sorularini da yanitlayan Destici, Anadolu Fest’in ertelenmesine iliskin, “Organizasyonu düzenleyen firma 3 gün kala müracaat ediyor. Valiligin 3 gün içinde bunu detayli incelemesi mümkün degildir. Bu anlamda valiligin kararini dogru buluyorum. Eskisehirli bir hemseriniz olarak kültür sanat faaliyetlerinin, festivallerin yanindayiz, ancak bu tür organizasyonlar yapilirken gözetilmesi gereken sudur; toplumun inançlarina, örf ve adetlerine saygi duyulmalidir. Festival adi altinda bizim ahlakimiza, inancimiza uygun olmayan, gayri ahlaki davranislari içinde yogunluklu olarak barindiran bu tür faaliyetler için bizim serhimiz var" dedi.

Eskisehir’in bir kültür ve sanat sehri, bir üniversite ve ögrenci sehri, bir sanayi ve isçi kenti oldugunu ifade eden Destici, kenti bu tür hadiselerle kamuoyunda gündeme getirmeye kimsenin hakki olmadigini söyledi.



"Kararin yasak olarak algilanmasini valiye haksizlik olarak görürüm"

Alinan 14 günlük yasak karari ile siyasi partiler disinda açik alandaki tüm faaliyetlerin kisitlanmasina iliskin Destici sunlari söyledi:

“Ülkemiz kritik bir süreçten geçiyor. Bu yasak karari alinmadan önce mutlaka gerekli istihbarat bilgilerine ulasilmistir. Bu istihbarat bilgilerine dayanarak güvenlik açisindan böyle bir yasak kararinin alindigi konusunda bilgilendirildik. Eskisehir’in çok tecrübeli bir valisi var, Vali Erol Ayyildiz. Çok liyakatli, insani ön planda tutan, degerlerimizi, kültürümüzü ön planda tutan çok kiymetli bir validir. Bu kararin bir yasak karari olarak algilanmasini valiye bir haksizlik olarak görürüm. Güvenlik, özgürlük ve refah birbiri ile baglantilidir. Burada terör hadiseleri olsa özgürlükten söz edebilir miyiz. Güvenlik olacak ki insanlar özgürce dolasabilsinler, özgürlük olmadan da refah olmaz. Programlar 15 gün sonra da yapilabilir ancak Allah korusun güvenlikle ilgili bir sorun yasansa, bir vatandasimizin dahi cani yansa bu hepimizi üzer.”
Kaynak: İHA