Ankara'da Mis Kokulu Festival

Ankara’da bu yil ilki düzenlenecek olan Flower Fest Çiçek, Süs Bitkileri, Peyzaj, Park ve Bahçe Düzenleme Festivali, kapilarini ziyaretçilere açiyor.

Ankara'da Mis Kokulu Festival
Iç Anadolu Belediyeler Birligi, Ege Belediyeler Birligi, Türkiye Peyzaj Mimarlari Odasi, Ankara Esnaf ve Çiçekçiler Odasi’nin destekleriyle gerçeklestirilen Flower Fest Çiçek, Süs Bitkileri, Peyzaj, Park ve Bahçe Düzenleme Festivali, Türkiye’den 200 üzerinde belediye, kamu kurum ve kurulusunu agirlayacak. Vatandaslarin ücretsiz olarak ziyaret edebilecekleri festival, ANFA Altinpark Fuar Merkezi’nde 12-15 Mayis tarihleri arasinda gezilebilecek. Ziyaretçilerine doyumsuz ve hos kokulu zaman geçirecekleri bir ortam sunacak olan festivalde 100’ün üzerinde sektörün önde gelen firmasi Ankaralilar ile bulusacak.

Ziyaretçilere özel çalismalarin da sunulacagi festivalde minik bahçivanlar ve çiçek dikim atölyesi, Türkiye’nin en büyük çiçeklerden olusan mis kokulu Türk bayragi çalismasi, Afrika’ya özgü hayvanlardan olusan figürler ve park temalari, Türkiye’nin dogal tas ustalarindan olusan oyma tas etkinlikleri ve tarihi tas mimarisi, dünyada nadir yetisen siyah gül gösterimi de yer alacak. Türkiye’nin lavanta kokulu köyü ‘Kuyucak’in da mis kokulu lavantalari ile katilacagi festivalde Orman Genel Müdürlügü tarafindan çocuklara bitki ve doga sevgisini asilamak için 10 binin üzerinde fide dagitilacak.
Kaynak: İHA