Altin Safranda Finalistler Belli Oldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenecek 23. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde yer alan "Belgesel Film Yarismasi"na katilan 1503 eser arasindan finale kalanlar belli oldu.

Bu yil 8-11 Haziran’da gerçeklestirilecek olan "Kültürel Miras ve Korumacilik" ana temali festival çerçevesinde düzenlenen "Belgesel Film Yarismasi"nin jüri üyeleri tarafindan 3 dalda finale kalanlari belirledi.

Festival Komitesi Baskani da olan Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, bu yil 23.’sünü düzenleyecegimiz ve her ani dolu dolu geçecek olan Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivalimiz için hazirliklarinin devam ettigini söyleyerek, “Geçtigimiz yillarda oldugu gibi, bu yil da her kesimden insanimizin katilabilecegi güzel bir festival hazirliyoruz. Finale kalan tüm yönetmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Festival dahilinde finale kalan Uluslararasi Uzun Metraj kategorisinde; "80.000 Schnitzel" belgeseli ile yönetmen Hannah Schweier, "Acili Tatli" ile yönetmen Didem Sahin, "Bekleyis" ile yönetmen Asli Akdag, "Birkaç Siradan Gün" ile yönetmen Pinar Okan, "Dear Audrey" ile yönetmen Jeremiah Hayes, "Mamody, The Last Baobab Digger" ile yönetmen Cyrille Cornu ve "Yeni Bir Dünya Doguyor" ile yönetmen Serhat Yüksekbag, finale kaldi.

Kültürel Miraz ve Korumacilik Temali Ulusal Belgesel film kategorisinde, "A Musical Tale Of Migration" filmi ile yönetmen Neslihan Semerci, "Black&White: Stor&Color Istanbul’s Iconic Galata Bridge" belgeseliyle yönetmenler Pinar Kiliç ve Gökay Gökulu, "Heyamola" filmiyle yönetmen Yilmaz Kivanç, "Göbeklitepe Sakinleri" ile yönetmen Sedat Benek, "Gölgenin Seyri" ile yönetmen Müjgan Yildirim, "I Gazed At The City Through Films" ile Sevcan Aytaç Sönmez ve "Kardan Mürekkeb" filmiyle yönetmen Nurtaç Emirer, finale adini yazdirdi.

Uluslararasi Kisa Metraj kategorisinde ise, "Butterfly Man-Kelebek Adam" ile Enis Manas, "Haymatlos-Vatansiz" ile Mustafa Aydin, "Mapping Survival" ile Nacho Corbella, "Resistance Sahara" ile Sidal Ergüder, "The Young Wrestler" ile Ozan Sertdemir, "Umah" ile Suayb Hattab ve "Water, Wind, Dust & Bread" filmi ile yönetmen Ahdi Zamanpoor Kiasar finalde yarisacak.
Kaynak: İHA