Sehit Ailelerini Evinde Ziyaret Etti

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Ramazan Bayrami dolayisiyla vatan, bayrak, istiklal, inanç, namus ve mukaddesat ugruna hayatlarinin baharinda fedai can eden kahraman sehitlerin kiymetli ailelerini ziyaret ederek bayramini kutladi.

Sehit Ailelerini Evinde Ziyaret Etti
Sehit ailelerini ve gazileri ziyaret sirasinda Vali Mahmut Çuhadar’a esi Serinay Çuhadar, Adiyaman Milletvekilleri Ahmet Aydin, Milletvekili Yakup Tas, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Il Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder, Il Jandarma Komutani Albay Bilgihan Yesilyurt, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Fehmi Çelik ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Adiyaman Sube Baskani Haci Erdengi eslik etti.

Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet, ziyaret programi çerçevesinde ilk olarak geçtigimiz yilin Ekim ayinda Firat Kalkani Harekati alanindaki Azez ilçesine bagli Mare bölgesinde bulunduklari zirhli araca bölücü terör örgütü mensuplarinca düzenlenen güdümlü füze saldirisi sonucu sehit olan Özel Harekat Polisi Fatih Dogan’in ailesini ziyaret ederek bayramini tebrik etti.

Ziyarette sehit Fatih Dogan’in yeni dogan ve babasinin isminin verildigi bebegi kucagina alan Vali Çuhadar, Fatih bebege hayirli bir ömrü diledi.

Buradaki ziyaretin ardindan Vali Mahmut Çuhadar baskanligindaki heyet, 2019 yilinda Van’in Çaldiran ilçesinde pusu-kesif maksadiyla görev hazirligi esnasinda kazaen silahin ates almasi sonucu sehit olan Piyade Uzman Onbasi Firat Demir’in ailesini ziyaret ederek bayramini kutladi.

Il Protokolünün sehit ailelerine gerçeklestirdigi bayram ziyaretinin son duragi 1993 yilinda bölücü terör örgütü mensuplarinin ilimiz merkez Agaçkonak Köyüne düzenledigi silahli ve bombali saldirida sehit olan geçici Köy Korucusu Mehmet Deniz’in ailesi oldu.

Karsilikli sohbet havasinda geçen ziyaretlerde Vali Mahmut Çuhadar ve esi Serinay Çuhadar sehit ailelerine çiçek takdim edip yakin ilgi gösterirken, sehitlerimizin kiymetli emanetleri olan çocuklari ve yegenlerine de oyuncak ve çesitli hediyeler verdi.

Sehit ailelerinin bayramini kutlayan Vali Mahmut Çuhadar, “Aziz vatan topraklari üzerinde kahraman sehitlerimiz sayesinde bayramlari huzur ve güven içerisinde yasiyoruz. Tarihimiz her millete nasip olmayan kahramanliklarla doludur. Huzur ve güven içerisinde yasadigimiz bu topraklari sehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanliklarina borçluyuz. Ramazan Bayrami vesilesiyle sehitligimizi ve kiymetli sehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Sehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle aniyoruz. Allah onlardan razi olsun. Sehitlerimizin ailelerine de sabirlar diliyorum. Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan aziz sehitlerimizin vatan ugruna yaptiklari fedakarligi ve kahramanligi hiçbir zaman unutmayacagiz. Ramazan Bayrami vesilesi ile rütbelerin en yücesi sehitlik mertebesine erisen kahraman sehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve sükranla anarken, aziz hatiralari önünde ve manevi huzurlarinda saygiyla egiliyoruz. Rabbim bizi sehit ve gazilerimize mahcup etmesin. Bu duygularla sehitlerimizin kiymetli ailelerinin ve Adiyamanli hemserilerimizin bayramini kutluyorum” diye konustu.

Sehit aileleri ise Vali Mahmut Çuhadar ve il protokolünün ziyaretinden duyduklari memnuniyeti dile getirerek tesekkür etti.
Kaynak: İHA