Basaksehir, 350 Bin Metrekare Büyüklügündeki 5. Millet Bahçesine Kavusuyor

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, ilçeye kazandirilacak yeni millet bahçesindeki çalismalari yerinde inceledi. “Çam ve Sakura” ismini verdikleri millet bahçesinin 350 bin metrekare olacagini söyleyen Baskan Kartoglu, “Japon parki konseptinde hazirladigimiz millet bahçemizin 78 bin metrekarelik ilk etap çalismalarina basladik” dedi.

Basaksehir, 350 Bin Metrekare Büyüklügündeki 5. Millet Bahçesine Kavusuyor
Basaksehir Belediyesi, ilçe genelindeki yesil alan miktarini artirmak için yeni alanlar olusturmaya devam ediyor. Basaksehir Millet Bahçesi, Kayasehir Millet Bahçesi, Hosdere Millet Bahçesi ve Ayazma Millet Bahçesi’nin ardindan Çam ve Sakura Millet Bahçesi için de çalismalara baslandi. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, Basaksehir Mahallesi’nde devam eden çalismalari yerinde inceledi.

Tamamlandiginda 350 bin metrekare olacak

Basaksehir’e devasa bir millet bahçesi daha kazandiracaklarini söyleyen Baskan Kartoglu, “Basaksehir Mahallesi’nde yapimina basladigimiz millet bahçemiz, Gökova Caddesi’nden baslayacak ve Manavgat Sokak’ta son bulacak. Ismini de Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nden alacak. 3 etaptan olusacak Çam ve Sakura Millet Bahçesi tam 350 bin metrekare büyüklügünde olacak” ifadelerini kullandi.

Japon parki konseptinde hazirlaniyor

Çam ve Sakura Millet Bahçesi’nin 78 bin metrekarelik ilk etabinda çalismalarin basladigini belirten Baskan Kartoglu, “Millet bahçemizi Japon parki konseptinde hazirliyoruz. Içerisinde çam ve sakura agaçlarinin yani sira akçaagaç, süs erikleri, süs elmasi, manolya agaci türleri olacak. Mese, bambu, hus, sigla, igde, disbudak, ihlamur, sögüt, armut, sumak gibi agaç türlerimiz de olacak” diye konustu.

Basaksehirlilerin yeni bulusma adresi olacak

Basaksehirlilerin yeni bulusma adresinin Çam ve Sakura Millet Bahçesi olacagini ifade eden Baskan Kartoglu, “Millet bahçemizde çocuk oyun alanlarinin yani sira doga dostu Basaksehirliler için bisiklet parkuru, yürüyüs yolu kaykay, paten, macera parki ve amfi alanlarimiz da olacak” dedi.

Kaynak: İHA