Rektör Çomakli, Sivil Toplum Kuruluslariyla Iftarda Bulustu

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Ramazan ayinin son iftar programini Erzurum’daki dernek, vakif ve sivil toplum kuruluslarinin yöneticileriyle birlikte yapti.

Rektör Çomakli, Sivil Toplum Kuruluslariyla Iftarda Bulustu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, iftar sofrasini paylasmaya devam ediyor. Konukevi 2’de Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Baskani Mustafa Güvenli ile dernek, vakif ve sivil toplum kuruluslarinin yöneticileriyle bir araya gelen Rektör Çomakli’ya; rektör yardimcilari, dekanlar, merkez müdürleri ile üniversite genel sekreteri de eslik etti.

Sehrin kültür, sanat, ilim ve irfan degerlerini yasatmak, bunlari gelistirmek ve genis kitlelerle paylasmak üzere çalisma yapan 200’den fazla STK yöneticisiyle 10. kez bir araya gelen Rektör Çomakli, iftar saatinden önce misafirlerini masalarinda ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Kur’an-i Kerim tilaveti ve ardindan ezanin okunmasiyla birlikte iftarini konuklariyla birlikte açan Rektör Çomakli, günün anlamina yönelik bir konusma gerçeklestirdi.

Güvenli: “Üniversitenin Kapilari Ardina Kadar Topluma Açildi”

Pandeminin ardindan üniversite yönetimi ile bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti ifade ederek konusmasina baslayan ESTP Baskani Mustafa Güvenli, üniversitenin sehirden kopuk oldugu düsünülen günlerden bugünlere gelindigini belirterek, sehir-üniversite kaynasmasindan kazançli çikanin Erzurum oldugunu söyledi.

Üniversitenin sehre karsi kapali olan kapilarinin Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin göreve gelmesiyle birlikle ardina kadar açildigini aktaran Baskan Güvenli, bugün 10.su gerçeklesen bulusmalarin hem üniversitenin toplumla bulusmasina hem de STK’larin bilimsel dünyaya daha da yaklastigina dikkat çekti. Iftar programini düzenleyen ve yapilan her türlü etkinlige destek veren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli nezdinde tüm Atatürk Üniversitesi Ailesine tesekkür ediyor, yaklasan Ramazan Bayraminin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Rektör Çomakli: “Bu Yolu Sizlerle Birlikte Yürüdük”

“Bütün mevsimleri dolasan, bedenlerimize saglik, kalplerimize huzur ve hânelerimize bereket getiren mübarek Ramazan ayini ugurlamaya hazirlandigimiz ve ardindan bayrami idrak edecegimiz bu günlerde Erzurumumuzun siz degerli STK temsilcileri ile iftar soframizda birlikte olmaktan duydugum mutlulugu ifade etmek isterim” ifadeleriyle konusmasina baslayan Rektör Çomakli; güçlü, müreffeh Türkiye için öncelikle bilinçli, donanimli bir neslin yetismesinin ve bu baglamda toplumun yeni, gerçek bilgi ile sekillendirilmesinin sizlerle beraber bizim ortak sorumlulugumuzdur. Bunu ancak ortak akil ve istisare ile yakalayabilir, basariya ulasabiliriz. Yönetimi devraldigimiz günden itibaren biz bu gerçegi vurguluyoruz. Gururla söylemeliyim ki, 2 bin 700 ögretim elemani ve 550 bini askin örgün ve açikögretim ögrencisiyle üniversitemiz, bugün itibariyle basarili büyük bir arastirma üniversitesi olarak Türk yüksekögretimine hizmet sunmaktadir. Bu yolda sizlerle birlikte yürüdük. Bu sebeple Üniversitemizin STK’larimizla is birliginin önemini ve degerini bilerek çalismalarimizi sürdürme gayreti içinde olduk” ifadelerini kullandi.

“Ortak Projelerimizi ve Is Birliklerimizi Artirarak Devam Ettirecegiz”

Atatürk Üniversitesinin içinde bulundugu toplum ve çevre imkânlarinin egitim-ögretim süreçlerine dâhil edilmesi için STK-akademi iliskilerini artirmak durumunda olduklarini aktaran Rektör Çomakli: “Bu baglamda sizler tarafindan ögrencilerimize yönelik olarak düzenlenecek organizasyonlara her türlü destegi saglayacagiz. Üniversite toplum, halk bulusmasina sizlerin varligi ile katkimizi artiracagiz. Bu iftar vesilesiyle çok önemli ve degerli is birligimizin bir kez daha yenilendigine ve güçlendigine inaniyoruz. Birlikte görüs alisverisinde bulunacagimiz üniversitemizin ilgili birimleri nezdinde bizler, STK’larimizin sosyal sorumluluk projelerine katilim ve destek saglamaya her zaman haziriz. Içinde bulundugumuz ögretim yili ve devaminda ortak projeler ve is birliklerimizi artirarak devam ettirecegiz. Katilimlariniz ve yapacaginiz katkilara simdiden tesekkür ediyor, Ramazan Bayraminizi en kalbî duygularim ve esenlik temennilerimle kutluyorum” diye konustu.

Iftar programi; katilimcilardan gelen soru, öneri ve temenniler alinarak karsilikli degerlendirmelerde bulunulmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA