Içisleri Bakanligi Talimat Verdi, Sürücüler Bilgilendirildi

Içisleri Bakanligi tarafindan muhtemel kazalarda yaralanma ve can kaybinin en aza indirilmesine yönelik jandarma ile emniyet ekipleri ortak denetim gerçeklestirdi. Ekipler, sürücülere kemer kullanimi konusunda bilgilendirmede bulundu.

Içisleri Bakanligi Talimat Verdi, Sürücüler Bilgilendirildi
Karasu Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Karasu Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan ortak uygulama yapildi. Gerçeklestirilen uygulamalara Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvaci, Ilçe Jandarma Komutani Hasan Alatas ve Ilçe Emniyet Müdür Vekili Mahmut Kirim katildi.

Içisleri Bakanligi nezdinde ülke genelinde gerçeklestirilen uygulamada “Bayraminiz kemerli olsun” sloganiyla sürücülere kemer kullanimi ve güvenli sürüs konusunda bilgilendirme yapilarak brosür verildi.



“Kemer takmanin güvenligini hatirlatacagiz”

Denetimlere katilan Kaymakam Helvaci, “Vatandasimiz için trafik güvenliginin ne kadar önemli oldugunu vurgulamak ve farkindalik olusturmak, kemer kullaniminin da yayginligini saglamak için bu uygulamada yer aliyoruz. Sürücülerimize ceza yazmak degil, kendilerinin bayramini tebrik ederek kemer takmanin güvenligini hatirlatacagiz” derken uygulamaya katilan sürücülerden Rafet Kaya, “Uygulamayi vatandas için yararli buluyorum. Bayram öncesi olmasi çok güzel. Muhtemel kazalari minimuma düsürür” seklinde konustu.

Kaynak: İHA