Çarpanak Adasinda Doga Yürüyüsü

Van Büyüksehir Belediyesi, kültür ve doga etkinlikleri kapsaminda Çarpanak Adasi’nda yürüyüs ve fotograf etkinligi düzenledi.

Çarpanak Adasinda Doga Yürüyüsü
Van Büyüksehir Belediyesinin vatandaslara yönelik baslattigi kültürel etkinlikler, yogun katilim ile devam ediyor. Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan 19-22 Mayis tarihleri arasinda düzenlenecek 1. Van Fotograf Maratonu yarismasi öncesi Van Gölü’nün tarihi adalarindan biri olan Çarpanak Adasi’nda bir organizasyon gerçeklestirildi.

Sabah saatlerinde Ulasim Daire Baskanligi’na ait araçlarla Tusba ilçesi Çitören Mahallesi’ne gelen yaklasik 400 fotografçi ve dogasever, burada teknelere bindi. Yaklasik 1 saatlik tekne seyahatin ardindan adaya geçen dogaseverler adadaki tarihi kiliseyi gezerek yürüyüs yapti. Renkli görüntülere sahne olan doga yürüyüsünde katilimcilar bol bol fotograf çekip gönüllerince eglendiler.

Etkinlige katilim saglayan Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Nuri Bekiroglu, "Yaklasik bir yila yakindir kentimizin dogal ve tarihi mekanlarina etkinlikler düzenliyoruz. Bugünde fotograf tutkulari ve dogaseverler ile birlikte Çarpanak Adasina geldik. Bilindigi üzere Büyüksehir Belediyemiz tarafindan 19-22 Mayis tarihleri arasinda 1. Van Fotograf Maratonu yarismasi düzenlenecek. Bu tür yarismalar dünyanin her yerinde yapiliyor ve kentlerin tanitimina büyük katki sagliyor. Biz de bu yarismayla insallah birçok fotografçiyi kentimizde agirlayip tarihi ve dogal güzelliklerimizin tanitimina katki saglayacagiz. Ben bir kez daha düzenleyecegimiz yarismaya tüm fotograf tutkunlarini davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA