Milletvekili Tutdere Sorunlari Bakan Kirisçi'ye Aktardi

TBMM Baskanlik Divani Üyesi ve CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adiyaman’in sorunlarini Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi’ye aktardi.

Milletvekili Tutdere Sorunlari Bakan Kirisçi'ye Aktardi
Milletvekili Abdurrahman Tutdere ziyareti sirasinda sarmalik tütünde hapis cezasinin kaldirilmasi ve tütün üreticilerinin yasadiklari sorunlar basta olmak üzere Adiyaman’daki sulama projeleri, tarimsal iskan, baraj gölü havzasinda kalan köylerin iskani, baraj projeleri ve toplulastirma projeleri ile ilgili Bakan Kirisçi’ye bilgi verdi.

Tütün konusunda yasanan tüm sikintilari gerçeklestirdigi ziyaret sirasinda Bakan Kirisçi’ye aktardigini ifade eden Milletvekili Tutdere, “Sarmalik tütünde hapis cezasinin kaldirilmasi basta olmak üzere tek basina içim özelligine sahip tütün konusunda yasanan tüm sikintilari, tütün üreticilerinin yasadiklari sorunlari, vergi sorunu sorunlara iliskin çözüm önerilerimizi Bakan Kirisçi’ye ilettim.

Koçali Baraji, Büyükçay Baraji, Gömükhan Baraji, Çetintepe Baraji, Bebek 1 ve Bebek 2 Sulama Projeleri basta olmak üzere Adiyaman’da yapimi devam eden ve yapimi planlanan sulama projelerini, ayrica tarimsal iskan, baraj gölü havzasinda kalan köylerin iskanini, Adiyamanli hemsehrilerimizin tarimsal sulamada yasadigi tüm sorunlari aktardim. Ayrica gerekli ödeneklerin ayrilarak sulama projelerinin bir an önce tamamlanmasi için destek istedim.

Adiyaman’in tarimsal sulamada kullanilan elektrik desteginden faydalanan iller arasina alinmasi ile Adiyaman genelinde toplulastirma bekleyen 152 bin 653 hektarlik tarim alaninda yapilmasi gereken çalismalarin bir an önce yapilmasi talebinde bulundum. Adiyaman’in tarim alanindaki tüm sorunlari çözülünceye dek mücadelemizi sürdürecek, çalismalarimiza son sürat devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA