Dünya Bankasi, Ukrayna'daki Hasarin Su Anda Yaklasik 60 Milyar Dolar Oldugunu Tahmin Ediyor

Dünya Bankasi Baskani David Malpass, Rusya’nin isgali nedeniyle Ukrayna’daki binalara ve altyapiya verilen fiziksel hasarin yaklasik 60 milyar dolara ulastigini ve savas devam ettikçe daha da artacagini aktardi.

Dünya Bankasi, Ukrayna'daki Hasarin Su Anda Yaklasik 60 Milyar Dolar Oldugunu Tahmin Ediyor
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Rus saldirilarinin hedefindeki birçok kent harabeye döndü. Dünya Bankasi Baskani David Malpass yaptigi açiklamada, Rusya’nin isgali nedeniyle Ukrayna’daki binalara ve altyapiya verilen fiziksel hasarin yaklasik 60 milyar dolara ulastigini belirterek, savas devam ettikçe bunun daha da artacagini belirtti.

Ukrayna’nin mali yardim ihtiyaçlariyla ilgili Dünya Bankasi konferansina verdigi demeçte Malpass, "dar" hasar maliyetlerinin erken tahmininin savasin Ukrayna’da artan ekonomik maliyetlerini içermedigini belirterek, "Tabii ki savas hala devam ediyor, dolayisiyla bu maliyetler artiyor" dedi.



“Ukrayna’nin ayda yaklasik 7 milyar dolara ihtiyaci var”

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Dünya Bankasi ve Uluslararasi Para Fonu’nun (IMF) forumuna videokonferans yoluyla yaptigi hitabinda, savasin neden oldugu ciddi "ekonomik kayiplar" nedeniyle Ukrayna’nin su anda ayda yaklasik 7 milyar dolara ihtiyaci oldugunu aktarmis, “Rus ordusu, Ukrayna’da ekonomik olarak hizmet edebilecek tüm seyleri yok etmeyi hedefliyor. Buna tren istasyonlari, gida depolari ve petrol rafinerileri dahil" demisti.
Kaynak: İHA