Balikçi Kenan'dan Iftarda Balik Tavsiyesi

Beylikdüzü’nde esnaf olan balikçi Kenan Balci, baligin hem doyurucu, hem de zinde tutucu özelligine dikkat çekerek, “Ramazan’da sofralardan baligi eksik etmeyelim” dedi.

Balikçi Kenan'dan Iftarda Balik Tavsiyesi
Beylikdüzü’nde esnaf olan balikçi Kenan Balci, Ramazan’da iftarda balik yemenin faydalarini anlatti. Ramazan ayinda insanlarin uzun süre aç kaldigi için halsizlestigini söyleyen Balci, baligin zinde, tok tuttugunu ve besin degerinin de yüksek oldugunu belirtti.

Kenan Balci, iftarda levrek, çupra gibi baliklarin bugulama veya izgara olarak da kolaylikla pisirilebilecegini ifade etti.



“Ramazan’da sofralardan baligi eksik etmeyelim”

Ramazan ayinda balik yemegi tavsiye ettigini söyleyen Kenan Balci, “On bir ayin sultani Ramazan geldi, hos geldi. Ramazan ayinda insanlar uzun süre aç kaldiginda halsizlesiyor ve kendilerini yorgun hissediyorlar. Ramazan’da balik hem zinde tutar hem de tok tutar. O yüzden Ramazan’da sofralardan baligi eksik etmeyelim. Saglikli bir besin, içinde katki maddesi yok ve besin degeri çok yüksektir. Herkes evinde levrek, çupra, izgara, bugulama yapabilir” dedi.

Kaynak: İHA