Valilik'ten Sehit Piyade Astegmen Kupsen Ile Ilgili Açiklama

Hakkari Valiligi, Derecik ilçesinde Hacibey Çayi’na düserek sehit olan Piyade Astegmen Abdullah Kürsat Kupsen ile ilgili yazili bir açiklama yapti.

Hakkari Valiligi tarafindan yapilan açiklamada, “31 Mart 2022 Persembe günü saat 20.20 siralarinda 34. Hudut Tugay Komutanligi Derecik Komutan Yardimciligi Samanli Tabur Komutanligi tarafindan icra edilen devriye faaliyeti esnasinda Piyade Astegmen Abdullah Kürsat Kupsen isimli askerimiz dengesini kaybedip Hacibey Çayi’na düserek kaybolmustur.

Yapilan yogun arama-tarama faaliyetleri sonucu 2 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 15.30 siralarinda Sehit Piyade Astegmen Abdullah Kürsat Kupsen’in naasi bulunmustur.

Arama-tarama faaliyetleri AFAD, UMKE, Jandarma ve Emniyet birimlerimize ait toplam 12 dalgiç, 173 asker, 105 güvenlik korucusu olmak üzere 323 personel ve vatandaslarimizin destegi ile 1 itfaiye araci, 1 kepçe, 1 ekskavatör ve 3 bot kullanilarak yapilmistir. Piyade Astegmen Abdullah Kürsat Kupsen’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine bassagligi ve sabir dileriz” denildi.
Kaynak: İHA