Polis Uygulamasini Ellerindeki Çekirdeklerle Takip Ettiler

Adana’nin Kozan ilçesinde 205 polisle Huzur ve güven uygulamasi gerçeklesti. Uygulamada aranan sahislar ve çok sayida silah yakalanirken vatandaslar uygulama noktasinda polislerin çalismasini çekirdek yiyerek izledi. Uygulamadan memnun olan vatandaslar ise polise çiçek verdi.

Polis Uygulamasini Ellerindeki Çekirdeklerle Takip Ettiler
Adana’nin Kozan ilçesinde Adana Il Emniyet Müdürlügü Terör ve Kaçakçilik Sube Müdürlügü Personeli ve Kozan Ilçe Emniyet Müdürlügü polis ekipleri ilçede 205 polis ve hassas burun özel egitimli köpekler ile Huzur ve Güven uygulamasi gerçeklestirdi. 4 saat süren uygulamada ilçede siki denetimler yapilirken araçlar titizlikle incelendi.

Polisin Huzur ve güven uygulamasini ilginç bulan bir grup vatandas ise çekirdekleri ile aksiyon filimi izler gibi uygulamayi izledi. Ilçede park bahçeler, kiraathaneler ve bir çok isyeri denetimi gerçeklestirilirken ilçenin tüm kritik noktalarinda uygulama yapildi. Uygulamada araçlar hassas burun özel egitimli köpekler ile arama yapilirken polisin uygulamasindan memnuniyetlerini dile getiren bir araç sürücüsü polislere nergis demeti hediye ederek tesekkür etti.

Ilçede gerçeklestirilen 16 ayri noktada gerçeklestirilen uygulamada 2 bin 353 kisinin GBT sorgusu, 550 araç sorgusu, 58 isyeri, 16 park ve çevresi denetlendi. 4 saat süren Huzur Güven uygulamasinda 21 araca çesitli idari cezai islem uygulanarak 15 Bin 125 TL idari para cezasi kesildi, 9 araç trafikten men edildi.

Uygulama sonucunda 7 aranan sahis yakalanirken, 4 ruhsatsiz av tüfegi, 2 ruhsatsiz tabanca, 24 av tüfegi fisegi, 11 uyusturucu hap ele geçirilerek 4 is yerine idari islem yapildi.

Kozan Ilçe Emniyet Müdürlügü halkin huzur ve güveni için ilçe genelinde denetim ve uygulamalarin siklikla devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA