Kastamonu Belediyesi Personeli Iftarda Bir Araya Geldi

Kastamonu Belediye personeli düzenlenen iftar programinda bulustu. Iftar programinin ardindan açiklamalarda bulunan Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, altyapisiyla, üstyapisiyla, içme suyuyla sehrin 50 yillik rüyasini gerçeklestirdiklerini söyledi.

Kastamonu Belediyesi Personeli Iftarda Bir Araya Geldi
Kastamonu Belediyesi tarafindan personeline yönelik iftar programi düzenlendi.

Kastamonu Nikah ve Konferans Salonunda düzenlenen iftar programina Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, belediye baskan yardimcilari, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çalisanlari ile aileleri katildi.



“3 yillik bir çalisma dönemini geride biraktik”

Iftar öncesinde Kur’an-i Kerim okundu ve ardindan dua edildi. Iftarin ardindan konusan Kastamonu Belediye Baskani Galip Vidinlioglu, “Iki sene sonra pandemi sürecinin ardindan bugünlere geldik. Çok sükür belediyemizin bütün birimleri bir araya geldi. Amirinden memuruna kadar, isçisinden asçisina kadar belediyemizin bütün birimleri burada iftarda bulustu. Belediyecilik bir bütün ve böyle genis katilimli bir daveti de ilk defa yapiyoruz. Çünkü hemen seçimin akabinde Ramazan ayi gelmisti, biraz hazirliksizdik, ondan sonra da pandemiye yakalandik. Bu anlamda bir araya gelememistik, Ramazan ayi bir vesile oldu. Bu arada da 3 yillik bir dönemi atlatmis olduk. 3 yil zarfinda da Belediye her yerdeydi, onun için emegi geçen bütün arkadaslarima tesekkür ediyorum. Özellikle bütün dünyayi içine alan bu salgin süreci içinde bizim Belediyemiz, Türkiye’de ilk korona virüs vakasinin görülmesinden 15 gün önce çalismalara basladi.

26 Subat’ta otogardan baslayan ve okullari ile saglik ocaklarini, emniyet ve askeriyeyi ile camileri içine alan genis çapli dezenfeksiyon islemine baslamisti. Bu sayede Kastamonu’da salginin ilk pik yaptigi süreci çok rahat atlatmistik. Bu süreçte hemen hemen her tarafta dezenfeksiyon islemi yapan personellerimiz, hastalanma pahasina o mesakkatli dönemi çok ciddi çabalayarak geçirdiler. Yine Belediyemizin devralinmasindan hemen sonra temizlik hizmetlerinde kisa süreli de olsa bir problem yasadik. Çünkü TYP’liler vardi, TYP’liler oldugu için de belediye bünyesinde 350 çalisan fazlaligi vardi. Toplum yararina program bitince arkadaslarimiz, iki kisilik isi bir kisi yaparak açigi kapattilar, özellikle sahada olan temizlik isçilerimiz, park bahçe ve zabita görevlilerimiz, bu sürecin içinde oldu, bu anlamda onlara tesekkür ederim. Özellikle dis birimlerimiz hemen hemen her seyin içinde oldular ve problemleri çözdüler” dedi.



“Altyapiyla ilgili Çevre ve Sehircilik Bakanimizla görüsüyoruz”

Kastamonu’nun her geçen gün büyüdügünü söyleyen Baskan Vidinlioglu, “Kastamonu’ya yeni geldigimde sehrin nüfusu 55 ile 60 binlerdeydi, bu sürede 125 bin nüfusu geçtik. Bu, eski altyapi ile daha fazla kalabaliga hizmet vermek demek. Bu dönemde KASKI birimimiz özellikle çok ciddi sikinti yasiyor, daha da sikinti yasamaya devam ediyor. Çünkü basinçli su verdiginiz anda borular patliyor. Dolayisiyla da bu problemleri çözmek için Çevre ve Sehircilik Bakanimizla da görüstük, insallah dün aksam itibariyla altyapi ile ilgili o altyapi ile ilgili bir girisimimiz oldu. Iller Bankasi Genel Müdürümüzle de görüstük. Çünkü bu sehir daha fazlasini hak ediyor” diye konustu.



“Bu yil seramizda ürettigimiz ata tohumluk 100 bin fidemizi halkimiza dagitacagiz”

Kastamonu Park ve Bahçeler Müdürlügünce serada üretilen ata tohumluk 100 bin fidani bu yil vatandaslara dagitacaklarini belirten Baskan Vidinlioglu, “Benim de en bastan söyledigim sey, biz birlikte güçlüyüz. Birlikte olursak üstünden kalkamayacagimiz hiçbir yük, hiçbir sey yok. Gelecege daha güvenle bakmanin yolu da herkesin isini severek, isini dört elle yapmasi ve problemleri aninda bir üstüne bildirmesi. Insallah çöze çöze problemleri birakmayacagiz. Ben inaniyorum ki Kastamonu o eski sasali günlerine kavusacak. Pandemi bize topragin ne kadar kiymetli oldugunu ögretti. Insallah yaklasik 5 milyon TL harcayarak yeni bir sera yaptik. Bu seramizda sulama yagmur suyundan yapiliyor ve etrafi süslemek için kullanilan çiçekler belediyemiz bünyesinde üreterek kullaniyoruz. Ilk yil 45, 2’inci yil 60 bin dagittigimiz o fidelerimizi bu sene 100 bin olarak dagitacagiz. Bizim gelecek nesillere birakacagimiz en güzel miraslardan bir tanesi de vatan, bayrak ve Atatürk sevgisi kadar önemli bir toprak sevgisini asilamamiz lazim. Her ne olursa olsun üretmeyen her topluluk sonuçta bagimli hale geliyor bunu pandemi döneminde gördük. Su geçtigimiz günlerde yasanan ufak tefek ekonomik çalkantilarda bile bunu hemen hissettik. Iste Rusya ve Ukrayna arasindaki gerginlik ve savas, hemen bugdayda bize yansidi. Çünkü biz, eskisi kadar üretmedigimiz zaman bagimli hale geliyoruz. Onun için üretecegiz, yapacak baska bir sey yok. Insallah bundan sonra bir araya gelmemize engel olacak hiçbir sey yok. Bu tarz yemekli yemeksiz toplantilari daha sik olarak organize edecegiz, bir araya gelecegiz ve paylasacagiz” seklinde konustu.



“Her türlü sikintida kapim da gönlüm de herkese açik”

Belediye personeline de seslenen Baskan Vidinlioglu, “3 yil içinde herkes ögrendi ki hiç kimseye karsi ön yargim yok, hiç kimseye karsi geçmiste besledigimiz kirginligim yok. Biz birlikte daha güzel seyleri yapmanin azmi ve kararliliginda olalim. Her türlü sikintida kapim da gönlüm de herkese açik. Tek sey istiyorum, beni sahis olarak sevmeyebilirsiniz, fakat makama sayginiz olacak. Benimle her türlü probleminiz olabilir, benimle olan probleminizi sonra görün. Ben belediye baskani oldugum müddetçe belediye baskanligi kapisindan içeriye girerken de konusurken de asgari saygi olsun. Siz de o dikkatle olursaniz ne bir kirginligim ne de bir küskünlügüm zaten olmaz. Sinirlendigim zaman da 5 dakika sonra eski halime dönerim. Kastamonu’nun gerçekten güzel seylere ihtiyaci var, eksikliklerimiz ve yapmamiz gereken seyler var. Ara ara su yapilacak eksik kaldi, bu yapilacak eksik kaldi. Tabii eksik kalan seyler de var. Anormal bir süreci normal seyrinde yürütmemiz çok mümkün degildi. Olagan disi hallerde hayatin normal akisinda seyretmedigini kabul etmemiz lazim. Elbette eksikliklerimiz oldu, bazisi bizden de kaynaklanabilir ama bazisi genel durumla ilgiliydi. Insallah o eksiklikleri de çözme yönünde irade ve gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA