Mehmetçik Irak'in Kuzeyindeki Terör Yuvalarina Yönelik Pençe Kilit Operasyonu'nu Baslatti

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan Irak’in kuzeyinde Metina, Zap ve Avasin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu’nun baslatildigini açikladi. Bakan Akar, "Su ana kadar operasyonumuz planlandigi sekilde basariyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi” dedi.

Mehmetçik Irak'in Kuzeyindeki Terör Yuvalarina Yönelik Pençe Kilit Operasyonu'nu Baslatti
Akar, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Orgeneral Adnan Özbal ile Hava Kuvvetleri Komutanligi Karargahi’na geldi. Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz tarafindan karsilanan Bakan Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Komutanligi Harekat Merkezi’ne geçti. Burada Irak’in kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekatina iliskin bilgi alan Bakan Akar daha sonra Muharip Hava Kuvveti Harekat Merkezi ile video konferans görüsmesi gerçeklestirdi.

"Türk Silahli Kuvvetlerimiz, bu gece itibariyla Pençe Kilit Operasyonu’nu baslatmistir"

Hava harekatindaki iliskin bilgi alan Akar, “Irak’in kuzeyinden halkimiza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldirilarini bertaraf etmek ve hudut güvenligimizi saglamak maksadiyla terör hedeflerine yönelik kahraman Türk Silahli Kuvvetlerimiz, bu gece itibariyla Pençe Kilit Operasyonu’nu baslatmistir” diye konustu.

Operasyon kapsaminda terör örgütüne ait hedeflerin yogun ates altina alindigini vurgulayan Akar, “Hazirlanan plan kapsaminda gerçeklestirilen operasyonda Metina, Zap ve Avasin-Basyan bölgelerindeki terörist hedefleri önce hava kuvvetlerimiz tarafindan ates altina alindi. Kahraman pilotlarimiz terör örgütüne ait barinak, siginak, magara, tünel, mühimmat depolari ile sözde karargahlardan olusan hedefleri basariyla vurdu. Firtina, ÇNRA ve diger topçu unsurlarimiz tarafindan da belirlenen hedefler yogun sekilde ates altina alinarak tam isabetle vuruldu. ATAK Helikopterlerimiz, IHA ve SIHA’larimizla desteklenen kahraman komandolarimiz ve bordo berelilerimiz karadan sizarak ve hava hücum harekati ile bölgeye intikal etti. Su ana kadar operasyonumuz planlandigi sekilde basariyla devam ediyor. Birinci safhada belirlenen hedefler ele geçirildi” açiklamasinda bulundu.

“Mehmetçigin nefesi teröristlerin ensesinde”

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarinin görev aldigi harekati Genelkurmay Baskani Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutani Orgeneral Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutani Hasan Küçükakyüz ile harekat merkezlerinden takip ettiklerini belirten Akar, sunlari kaydetti:

“Harekatla ilgili planlama safhasindan itibaren detayli bir çalisma yaptik. Mehmetçigimiz asil milletimizin sevgisinden, güveninden ve duasindan aldigi ilhamla komutanlarinin emir ve komutasinda çalismalarini büyük bir kahramanlik ve fedakarlikla yürütüyor. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da kendisine verilen görevleri basaracagindan süphemiz yok. Insallah bu harekat da planlandigi sekilde basariyla tamamlanacak. Sonuç olarak 40 yildan beri ülkemizin basina musallat olan terör belasindan asil milletimizi kurtarmakta kararliyiz. En son terörist etkisiz hale alinincaya kadar mücadelemiz devam edecek. Mehmetçigin nefesi teröristlerin ensesinde. Terör örgütünün bir çöküs süreci içinde oldugunu görüyoruz. Bu arada tüm bu faaliyetlerimiz dost ve kardes Irak’in egemenlik haklari ve toprak bütünlügüne saygili bir sekilde gerçeklesiyor. Tekrar ifade etmek isterim ki bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Sivillerin, çevrenin, kültürel ve dini yapilarin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir.”

Harekata katilan pilotlara telsizden hitap etti

Milli Savunma Bakani Akar, Pençe Kilit Operasyonu kapsaminda gerçeklestirilen hava harekatina katilan pilotlarla da telsizden görüstü.

Pilotlara basari dileklerini ileten Akar, “Faaliyetlerinizi yakindan büyük bir gurur ve memnuniyetle takip ediyoruz. Su ana kadar belirlenen hedefler planlanan sekilde basariyla vuruldu. Hava Kuvvetlerimizin sanli tarihine uygun sekilde gerçeklestirdiginiz bu görevler her zaman gururla hatirlanacak” dedi.

Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de icra edilmekte olan Mavi Vatan Tatbikati’ni sevk ve idare eden Donanma Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu ile de görüsen Akar, “Bir taraftan terörle mücadele operasyonlarimiz devam ederken diger taraftan ülkemizin denizlerdeki hak, alaka ve menfaatlerini korumaya yönelik çalismalarimiz kararlilikla sürüyor. Çalismalarinizda basarilar diliyorum, pruvaniz neta denizleriniz sakin olsun. Leventlerimize basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Bakan Akar, buradaki incelemelerini tamamlamasinin ardindan beraberindeki TSK komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’ne geçti.
Kaynak: İHA