Kaymakam Uyar Baglama Kursunu Ziyaret Etti

Kargi Kaymakami Abdulhamid Uyar, Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan açilan baglama kursunu ziyaret etti.

Kaymakam Uyar Baglama Kursunu Ziyaret Etti
Kargi Kaymakami Abdulhamid Uyar, Kargi Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan açilan ve yogun ilgi gören baglama kursunda kursiyerlerle bir araya geldi. Halk Egitim Merkezi Müdürü Murat Çelik ve Fen Lisesi Müdürü Okan Erdugan tarafindan karsilanan Kaymakam Abdulhamid Uyar, kurs hocasi Orhan Baris Tunç’tan kurs hakkinda bilgiler alarak kursiyerlerle sohbet etti.

Ziyaret sirasinda konusan Kaymakam Uyar, "Kargi bu ise meyilli, ben hepinizi tebrik ediyorum. Tabii bu konudaki basari tamamiyla Orhan hocamizindir. Böyle bir hocaya sahip oldugumuz için hepimiz sansliyiz. Hocamizin bu konuda payi büyük’’ dedi.

Egitim alan kursiyerlerin bir koro halinde sahne almalarinin hayalini kurdugunu ifade eden Uyar, "Ben hayalimi söyleyeyim. Milli Egitim ve Halk Egitim Merkezi Müdürlerimizle de daha önce bu konuyu konusmustuk. Halktan olusan bu kursiyerlerimizin etkinlik ve programlarda saz, ud yada baska bir enstrümanla kora halinde sahne almalari. Benim hayalimde bu. Kargi’nin bir gün bu insan yapisina ulasacagini düsünüyorum. Örnegin panayir yapiliyor. Buradaki kardeslerimizden koro halinde panayirlarda halka açik bir konserde sahne alabilirler. Ben bunun olacagina inaniyorum. Inanmamak içinde hiçbir sebep yok’’ diye konustu.

Daha sonra kursiyerlerden saz esliginde türkü dinleyen Kargi Kaymakami Abdulhamid Uyar, tüm kursiyerlere basari dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA