Kirmizi Bültenle Araniyordu, Çantasini Unutunca Yakalandi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde belediye isçisi Ali Eren tarafindan bulunan ve içerisinde 12 bin 400 dolar ile 2 bin 400 TL bulunan çantanin sahibi, kirmizi bültenle aranan uyusturucu kaçakçisi çikti.

Kirmizi Bültenle Araniyordu, Çantasini Unutunca Yakalandi
Mugla’nin turistik ilçelerinden olan Marmaris’in Içmeler Mahallesi’nde belediye isçisi Ali Eren (36) parktaki çiçeklerin bakimini yaptigi sirada bir bankin üzerinde siyah el çantasi buldu. Çantayi açtiginda içinde yüklü miktarda para oldugunu gören Eren, örnek bir davranis sergileyerek durumu polis ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, çanta içinde 12 bin 400 dolar ile 2 bin 400 TL, 3 kredi karti ve kredi kartiyla yapilmis alisveris fisi oldugunu tespit etti. Emniyetteki islemlerin ardindan polis ekipleri çantanin sahibine ulasmak için çalisma baslatti.

Isçiye 400 Dolar verdi

Marmaris Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan yapilan çalismanin ardindan kisa sürede çantanin sahibine ulasildi. Isminin açiklanmasini istemeyen çantanin sahibi basta Ali Eren ve kendisine ulasan polislere tesekkür ederken, örnek davranis sergileyen Ali Eren’e 400 dolar hediye etti.

Polisin dikkati, olayi açiga çikardi

Çantayi teslim almak için karakola gelen sahsin, tedirgin tavirlari ise süphe çekti. Polislerin dikkatinden kaçamayan sahsin, süpheli tavirlarinin ardindan yapilan kimlik sorgusunda süpheli M.O.’nun Isveç’te kirmizi bültenle aranan uyusturucu kaçakçisi oldugu ortaya çikti.

Teknik takibe alindi

Tedirgin davranislarindan dolayi parasi teslim edildikten sonra, süpheli M.O. takibe alindi. Sahsin kirmizi bültenle arandiginin tespit edilmesinin ardindan süphelinin kaldigi villaya baskin düzenlendi.

Yapilan aramada 2 adet ruhsatsiz silah ve havali tabanca ile birlikte yakalanan M.O.’nun ise gerçek kimliginin ise R.M. (36) oldugu tespit edildi. Irak dogumlu oldugu tespit edilen M.O. yakalanarak gözaltina alindi. Islemlerin ardindan mahkemeye çikarilan süpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA