Sivaslilar Ilk Teravih Namazinda Ulu Camii'ne Akin Etti

Sivas’ta vatandaslar, korona virüs nedeniyle verilen 2 yil aranin ardindan ilk teravih namazi için tarihi Ulu Camii’ne akin etti.

Sivaslilar Ilk Teravih Namazinda Ulu Camii'ne Akin Etti
Ellerin semaya yükseldigi ilk teravih namazinda vatandaslar uzun bir aranin ardindan Ulu Camii’nde teravih namazi kilmanin heyecanini yasadi. Çocuklarinda aileleriyle geldigi camide cemaat, Ramazan ayini 5 asirdir sürdürülen gelenek olan "Ya Hannan, Ya Mennan" ilahisiyle karsiladi.

“Allah bizi huzuruna kabul etti bizi”

Tarihi camide teravih namazi kilan Yilmaz Özkan adli vatandas, “Rabbimize sükürler olsun 2 yildan sonra rabbim nasip etti. Korona virüs her seyden önce bir hastaliktan ziyade bir imtihan bu imtihani hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde geçirecegiz. Hastaligi yenmek için de hijyen kurallarina uymaliyiz. Ama sükürler olsun 2 yildan sonra rabbim böyle bir geceyi bize nasip etti. Her seyden öte bu imtihan Allah bizi huzuruna kabul etti bizi" dedi.

Kaynak: İHA