Ayancik Besiktas Camisi Ibadete Açildi

Sinop’un Ayancik ilçesinde 2014 yilinda yapimina baslanan Besiktas Camisi, törenle ibadete açildi. Açilisa denk gelen ilk cuma namazini cemaat, protokolle birlikte kildi.

Ayancik Besiktas Camisi Ibadete Açildi
Sinop’un Ayancik ilçesi sanayi bölgesinde 2014 yilinda yapimina baslanan Besiktas Camisi tamamlandi. Açilis programina Sinop Valisi Erol Karaömeroglu ve AK Parti Sinop Millet Vekili Dr. Nazim Mavis, Ayancik Kaymakami Ismail Pendik, ilçe Belediye Baskani Hayrettin Kaya, Il Müftüsü Mustafa Düzgüney, Il Emniyet Müdürü Cahit Sahin, Il Jandarma Komutani J. Kd. Alb. Ferhat Kuran ve Ayancikli vatandaslarin katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan tören, dualarla devam etti. Il Müftüsü Düzgüney, “Altta 2 derslik 4-6 yas grubu kuran kursu var. Onun insasini da kisa sürede tamamlayacagiz. Müstemilatinda yine ticari alan var. Ayni zamanda abdesthaneler sadirvanlar ile güzel bir ibadethane oldu” diyerek Mayis 2014 yilinda temeli atilan Besiktas Camisinde emegi geçen herkese tesekkür etti. Açilista konusan Milletvekili Mavis, caminin yapiminda emegi geçen herkese tesekkürlerini iletti.

“Insa etmek yetmez, doldurmamiz gerekir”

Vali Erol Karaömeroglu, “Camiler, cemaati temizler, arindirir, güzelliklerle doldurur, toplumun içine de o güzellikler ile ulastirir. Camiler bizim sadece bedenlerimizi bir araya getiren degil, kalplerimizi, gönüllerimizi, dostluklarimizi da bir araya getiren, bizi bulusturan mekanlardir. Dogumumuzda kulagimiza okunan ezanla baslayan hayatimiz, ölümümüzde minareden okunan sala ve camide kilinan cenaze namaziyla tamamlanmaktadir. Bize ebedi saadet yasayabilecegimiz ahiretimizi kazanmak için bir firsat olarak verilen ve ezanla baslayip sala ile biten dünya hayatimizi, daha anlamli, daha güzel ve daha verimli geçirmek için sadece kiblegahimiz olan camileri insa etmek yetmez, camilerimizi her vakit doldurmamiz gerekir” diye konustu.

Konusmalarin devaminda Il Müftüsü Düzgüney tarafindan okunan dualarin ardindan kurdele kesimi ile açilis gerçeklesti. Cuma gününe denk getirilen açilis sonrasi camide kilinan ilk Cuma namazi, protokol ile birlikte gerçeklesti.
Kaynak: İHA