Tuzla Belediyesi 63 Araç, 450 Personel Ile Kara Hazir
Istanbul’da etkili olmasi beklenen kar yagisi öncesinde Tuzla Belediyesi ekipleri çalismalarini tamamladi. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, Orhanli Mahallesi Fen Isleri Atölyesi’ne gelerek karla mücadele hazirliklarini yerinde inceledi. Konu hakkinda konusan Baskan Yazici, “Meteoroloji’den alinan uyari sonucunda biz de Tuzla’da kriz masamizi olusturduk. Yaklasik 63 aracimizla birlikte 2 bin tona yakin tuz teminiyle, bütün noktalarda yaklasik 450’ye yakin personelimiz ile olaganüstü duruma karsi hazir bir sekilde kar yagisini bekliyoruz” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre Istanbul’da 9 Mart Çarsamba aksamindan itibaren sulu kar, Persembe gününden itibaren ise yer yer kuvvetli kar yagisinin etkili olmasi bekleniyor. Tuzla Belediyesi de Istanbul’da etkili olacak kar yagisi için hazirliklarini tamamladi. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, Orhanli Mahallesi Fen Isleri Atölyesi’ne gelerek karla mücadele hazirliklarini yerinde inceledi. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici’nin talimatlari ile 63 araç, 428 personel teyakkuza geçti. Kar temizleme çalismalarinin yani sira, barinma ihtiyaci olan vatandaslar için belediye ana hizmet binasi, Selale Egitim Parki ve Sehit Ömer Halisdemir Kampi hazir bekletilecek. Yolda kalabilecek vatandaslar için ilçe genelinde bulunan 3 önemli ulasim aksinda mobil mutfak araci hazir bulundurulacak. Sokak hayvanlarinin su ve yemek bulmasinda zorluk yasamamasi için ekipler 24 saat esasina göre çalismalarini sürdürecek. Vatandaslardan gelebilecek acil yardim talepler için ekipler hazir bulundurulacak. Bu dogrultuda hazirliklarini tamamlayan Tuzla Belediyesi ekiplerini Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici ziyaret ederek çalismalar hakkinda bilgi aldi. Baskan Yazici, kar temizleme çalismalarina katilacak olan personellere basarilar diledi.
“Mücadeleye hazir bir sekilde kar yagisini bekliyoruz”
Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Meteoroloji’den alinan uyari sonucunda biz de Tuzla’da kriz masamizi olusturduk. Yaklasik 63 aracimizla birlikte 2 bin tona yakin tuz teminiyle, bütün noktalarda yaklasik 450’ye yakin personelimiz ile olaganüstü duruma karsi sadece Fen Isleri Müdürlügümüz degil, Park-Bahçeler ve Temizlik Isleri Müdürlügümüz dahil bu ise hazir bir sekilde kar yagisini bekliyoruz. Kar yagisi sirasinda magdur olan vatandaslarimiz olacaktir. Yolda kalan vatandaslarimiz olacaktir. Onlara sicak yemek ve içecekler sunmanin yaninda konaklama tesisimiz de hazirladik. Onlari konaklayabilecek bir tesisimizde hazir tutuyoruz. Bunun yaninda tabii ki birlikte yasadigimiz canlilar var. Sokak hayvanlariyla ilgili de burada bütün hayvanseverlerle beraber, yilin 365 günü yapmis oldugumuz çalismanin daha da hizlisini ve dozunu arttirarak daha genis bir hayvansever kitlesiyle birlikte is birligini bu isi de insallah çözüyoruz.“ dedi.
“Beklenen kar öncesi hazirligimizi tamamladik”
Tuzla Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü agir vasita soförü Ayhan Yildirim ise “Biz Tuzla Belediyesi Fen isleri olarak kar öncesi hazirligimizi tamamladik. Gördügünüz üzere hazir vaziyette bekliyoruz. Geçen yogun karda da Tuzla olarak basariliydik, sorun yasamadik, yine ayni çalismayi yapacagiz. Beklenen kar öncesi hazirligimizi tamamladik, kari bekliyoruz” diye konustu.
