IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Beklenen Kar Yagisiyla Ilgili Tedbirleri Açikladi

Istanbul’da beklenen kar yagisiyla ilgili AKOM’dan açiklamalarda bulunan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, “9 bin 500 personel, 2 bin araç ve is makinesi, 7/24 çalisma esasiyla çalisacak. Özellikle tuzlama önemli ve hassas bir islem. Su anda 220 bin tuz ve bin 290 ton solüsyonumuz müdahaleye hazir halde bulunuyor” dedi.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Beklenen Kar Yagisiyla Ilgili Tedbirleri Açikladi


Istanbul’da beklenen kar yagisi öncesinde Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, AKOM’da basin toplantisi düzenleyerek alinan tedbirler hakkinda bilgiler aktardi. Avrupa yakasinin kuzey hattindaki ilçelerde 50-60 santimetreyi asan, sehir içine dönük bölgelerde de 20 santimetre seviyelerinde kar beklentisi öngörüldügünü açiklayan Imamoglu, 220 bin ton tuz ve bin 290 ton solüsyonun müdahale için hazir oldugunu söyledi.



“220 bin ton tuz ve bin 290 ton solüsyonumuz müdahaleye hazir halde bulunuyor”

Beklenen kar yagisinin Istanbul’da etkinisini göstermeye basladigini söyleyen Imamoglu, “Çarsamba günü aksam itibariyla beklenilen kar yagisinin Istanbul’un belli noktalarinda kendisini göstermeye basladigini ifade etmek isterim. Kar yagisinin Sibirya kökenli bir soguk hava dalgasi oldugunu ve bu yönde tahminlerin yapildigini söyleyeyim. Aksamamanin yasanmamasi için 9 bin 500 personel, 2 bin araç ve is makinesi, 7/24 çalisma esasiyla çalisacak bir ekibimizin oldugunu vatandaslarimiz bilsin. Ayni zamanda bu araç sayisinin içinde 650 kar küreme aracinin oldugunu da ifade edeyim. Özellikle tuzlama önemli ve hassas bir islem. Su anda 220 bin ton tuz ve bin 290 ton solüsyonumuz müdahaleye hazir halde bulunuyor” dedi.



“Avrupa yakasinin kuzeyinde 50-60 santimetre, sehir içinde ise 20 santimetre kar beklentisi öngörülüyor”

Poyrazla soguk havanin etkisine girecegini söyleyen Imamoglu, “Soguk hava, kuzeyden esecek poyrazla birlikte Istanbul’u etkisi altina alacak. 10 Mart Persembe günü sabah erken saatlerden itibaren daha etkili olacagi, 15 Mart Sali gününe kadar da sürecegi bekleniyor. Kar kalinligi noktasinda da ocak ayindaki degerlere ulasilmasi muhtemel görünüyor. Özellikle kuzey bölgemiz, Arnavutköy, Çatalca, yine Avrupa yakasinin kuzey hattindaki ilçelerde 50-60 santimetreyi asan, sehir içine dönük bölgelerde de 20 santimetre seviyelerinde kar beklentisi öngörülüyor. Kentin kuzeyinde ve bogaz kesiminde agirlik olmak üzere, yogun kar yagisi ile birlikte, poyraz firtinasindan dolayi, don ve buzlanma tehlikesinin varligi bizimle bir arada olacak. Daha önce görüs mesafesini etkileyen firtina vardi, bu sefer buzlanma tehlikesi ile karsi karsiya olacagimizi duyuralim. Özellikle stokta yeterince tuzumuzun oldugunu, ihtiyaç halinde solüsyon kullanacagimizi ifade edelim. Ayrica tuz depolarimizdan ihtiyaç duyan ilçe belediyelerimizin tuz ihtiyaçlarini karsilayabileceklerini 39 ilçe belediyemiz bilmektedir” diye konustu.



”Toplu tasimada aksamama yasanmamasi için her türlü tedbiri aldik”

Toplu tasima seferlerinin aksamamasi için tedbirlerin alindigini söyleyen Imamoglu, “Toplu tasimada aksama yasanmamasi için her türlü tedbirin alindigini duyurmak isterim. IETT otobüslerimiz servislerini aksamadan sürdürecek. Toplam 5 bin 300 araçla, günlük 54 bin sefer yapilmasi planlandi. Yogun hatlara da mutlaka IETT kurumumuz ek sefer koyarak hizmetini artirmis olacak. Metroistanbul kurumumuz 9 Mart Çarsamba günü, yani bu aksam itibariyla, 13 Mart Pazar gününe kadar, M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9, F1 füniküler, T1, T4 ve T5 tramvay hatlarinda seferlerini gece 02.00’ye kadar sürdürecek ve vatandaslarimizin geç saatte dahi bu hatlarimiz sayesinde evlerine ulasmalari saglanacak. Metrobüs de kar yagislarinda çok önemli bir hat haline geliyor. Geçen kar yagisinda da basarili bir sekilde sagladigimiz üzere bu sefer de metrobüs kar yagisi boyunca 24 saat açik kalacak. Bu noktada metrobüs hattini açik tutmak ve kesintisiz ulasim saglamak adina 26 kar küreme araci, 5 solüsyon tankerinin görevlendirildigini belirtelim. Sehir Hatlarimiz da, Kadiköy, Karaköy, Besiktas gibi ana hatlardaki seferler de çarsamba ve persembe günü gece yarisina kadar hizmetlerini sürdürecek. ISPARK da 70 bini asan kapasitesi ile 24 saat hizmetini sürdürecek. Istanbullular kendilerine yakin otoparklara araçlarini birakabilecekler. Bu vasitayla özellikle toplu tasima araçlarina binmeyi tercih etsinler. Özellikle kar, kis kosullarina uygun olan araç ve ekipmanlarin kar lastiginin olmasi sekliyle trafige çikilmasinin zaruri oldugunu hatirlatalim. Gerçekten bir aracin dahi yasatacagi tikanmanin bazen kilometrelerce uzunlukta bir yogunluk yasatacagini hep beraber yasadik ve yasiyoruz. Vatandaslarimizin, bu kural ve tedbirlere göre hareket etmesini diliyor ve istiyoruz. Zorunlu olmadikça kendi araçlariyla trafige çikmamalarinin önemli oldugunun altini çizelim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA