Sokak Hayvanlari Unutulmadi,1 Ton Mama Dogaya Birakildi

Sivas’in Koyulhisar ilçesinde 1 ton kuru mama ve 150 kg yas mama, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlari için dogaya birakildi.

Sokak Hayvanlari Unutulmadi,1 Ton Mama Dogaya Birakildi
Koyulhisar Kültür Dernegi (KÜLDER) ve Koyulhisar Kalebasi Köyü Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi sokak hayvanlari için çalisma yapti. Ilçe merkezinde ve köylerde, kis aylarinda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için 1 ton mama ve 150 kg konserve dogaya birakildi.

“Aç canlilar varken, tok yatmayi vicdansizlik olarak görüyoruz”

Koyulhisar Kültür Dernegi ve Koyulhisar Kalebasi Köyü Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Murat Kendirli, “Yeterince beslenemeyen sokak hayvanlarinin özellikle kis aylarinda daha fazla sikinti çekiyor. Sokak hayvanlarinin yasamlarini sürdürebilmesi, zorlu kis sartlarinda aç kalkmamasi için yardimsever vatandaslardan topladigimiz mama ve konservelerin dagitimini Istanbul’dan Koyulhisar’a gelerek 4 gün boyunca arkadaslarimizla birlikte yaptik. Kis aylarinda köylerimizde pek kalan olmadigi için sokak hayvanlari karinlarini doyurmakta oldukça zorlaniyorlar. Dernekçiligin sadece insanlar üzerine kurulu olmadigini göstermek ve diger derneklere örnek olmak amaciyla böyle bir projeyi hayata geçirdik. Aç canlilar varken, tok yatmayi büyük bir vicdansizlik olarak görüyoruz. Sokaktaki dostlarimizi elimizden geldigince korumak durumundayiz. Hayvanlar, doganin bir parçasi ve ekolojik dengenin unsurudur. Tüm toplumu bu konuda daha duyarli olmaya ve hayvanlarin yasam haklarina saygi duyarak onlarla birlikte yasamaya davet ediyoruz "dedi.

Kaynak: İHA