Tokat'ta Afrika Paneli Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Tokat’ta yapilan Afrika çalismalari panelinde yöresel danslarini sergileyen ögrenciler renkli görüntüler olusturdu.

Tokat'ta Afrika Paneli Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesinin kurulusunun 30. yil dönümü kutlamalari dolayisiyla panel düzenlendi.

Ömer Halisdemir konferans salonunda Uluslararasi iliskiler kulübü tarafindan düzenlenen “Afrika” çalismalari paneli yogun ilgi gördü. Panelde konusma yapan Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Sahin, Afrika’nin medyada gösterildiginden çok farkli bir kita oldugunu söyledi.

Tokat’ta 2 binin üzerinde Afrikali ögrenci oldugunu belirten Sahin, "Bizde misafir olarak egitim gören ögrencilerimiz ikinci ülkeleri olarak Türkiye’yi her zaman hatirlayacak ve destekleyecekler” dedi.

TOGÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi/Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Iliskiler Bölümü Baskani Muhittin Demiray, panelle ögrencilerin Afrika’yi daha iyi tanima imkani bulacagini kaydetti.



Afrikali öglenciler gösterileri ile alkis topladi

Konusmalarin ardindan Afrikali ögrenciler yöresel oyunlarini sergiledi. Renkli görüntülerin yasandigi panel öncesinde ögrenciler doyasiya eglendi. Afrikali ögrenciler danslarinin yani sira söyledikleri türkülerle de programa katilanlardan alkis topladi. Gösterilerin ardindan panel Afrika’nin dünya politikasi üzerindeki yeri ile Türkiye - Afrika iliskileri üzerine iki oturum seklinde yapildi.
Kaynak: İHA