PAÜ Bilgi Güvenligi Denetimlerini Basariyla Tamamladi
DENIZLI – Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bilgi Islem Daire Baskanligi, Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi belgelendirme ve gözetim tetkiklerini basariyla tamamladi.

PAÜ Bilgi Islem Daire Baskanligi, fiziksel ve elektronik bilgilerini, bilgi isleme sistemlerini ve onlari ayakta tutan destek varliklarini koruma ve güvence altina alacak sekilde tasarlanmis uluslararasi bir standart olan Bilgi Güvenligi Yönetim Sistemi Sertifikasini aldi. Bu sertifika çerçevesinde her sene yapilmakta olan denetim faaliyetleri basariyla geçmis, standart gerekliliklerini karsilamis, bilgi güvenligi sisteminin devamini saglandi.
Konuyla ilgili olarak PAÜ Bilgi Islem Daire Baskani Ilker Ulas, sunlari kaydetti:
“Akademik ve idari süreçlerimizin yürütülmesi için ihtiyaç duyulan yazilimlari kendi bünyemizde gelistiriyor, bilisim ag alt yapilarini kurup yönetiyoruz. Bilisim sistemlerinin güvenligine de oldukça önem veriyor, bu konu ile ilgili çalismalar gerçeklestiriyoruz. Yapilan bu çalismalarin uygunlugu, bu yil da tetkiklerin basari ile tamamlanmasi ile sonuçlanmis ve bagimsiz belgelendirme firmasi tarafindan tescillenmistir. Ögrenci ve personellerimizin bilisim teknolojilerinden daha hizli ve kesintisiz olarak yararlanabilmeleri adina Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’in destekleriyle gerek yazilim gerekse bilisim alt yapilarimizi gelistirmeye devam ediyoruz. Özellikle son bir senede Cumhurbaskanligi Dijital Dönüsüm Ofisi Siber Güvenlik Dairesi Baskanligi tarafindan yayinlanan Bilgi ve Iletisim Güvenligi Rehberine uyum çalismalari dahilinde güvenlik duvari ve internet baglantisi yedekli hale getirilmis, uzaktan egitim sisteminin kesintisiz sürdürülebilmesi için WAF sistemi devreye alinmis, verilerin depolandigi sistemler yenilenmistir. Yapilan bu çalismalarla üniversitemizin sunmus oldugu bilisim hizmetleri daha da güvenli hale gelmistir. Yaptigimiz çalismalar sirasinda belgelendirme süreçlerini yakindan takip ederek destegini esirgemeyen basta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan olmak üzere Üniversitemiz yönetimine ve Bilgi Islem Daire Baskanligi çalisanlarina tesekkürlerimi sunuyorum”
