Müdür Yigit Köy Köy Dolasip Çiftçileri Bilgilendiriyor

Hakkari’nin Yüksekova Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit, kurum personelleriyle beraber köy köy gezip çiftçileri hayvancilik ve tarim ile ilgili bilgilendiriyor.

Müdür Yigit Köy Köy Dolasip Çiftçileri Bilgilendiriyor
Yüksekova Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan baslatilan ‘Çiftçi Bilgilendirme Aksam Sohbetleri’, ilk olarak Suüstü köyünde baslatildi. Köyde bir araya gelen çiftçilere ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler tarafindan bilgilendirme yapiliyor. Sohbetin ardindan bir açiklama yapan Müdür Mehmet Emin Yigit, her aksam bir köyde çiftçilerle bulusacaklarini belirterek, “Bu aksam Suüstü köyünü ziyaret ettik. Üreticilerimizle görüsmeye, onlarin düsüncelerini ögrenmeye önem veriyoruz. Hem sorunlari yerinde dinliyor hem de yapilacak çalismalar hakkinda görüs alisverisinde bulunuyoruz. Mesai içinde ve disinda üreticilerimizi ziyaret etmeye, onlari dinlemeye, var olan sorunlara çözüm üretmeye çalisiyoruz. Bir tek çiftçimizin bile derdine derman olsak ne mutlu bize. Elimizden geldigince tüm köylerimize, tüm üreticilerimize ulasmaya çalisiyoruz. Üretimi nasil arttirabiliriz onu konusuyoruz. Yapmis oldugumuz çalismalar sonucunda biliyoruz ki kazanan çiftçimiz, ilçemiz, ülkemiz olacaktir. Bizi yalniz birakmayip toplantimiza katilan çiftçilerimize tesekkür ediyoruz” dedi.

Çiftçi bilgilendirme sohbetlerinden memnun kaldiklari belirten Suüstü Köyü Muhtari Bedirhan Oguz ise “Ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerimiz tarafindan güzel bilgilendirme yapildi. Bize bu firsati sunan Yüksekova Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit’e tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA