Selçuklu'da 58 Nolu Hocacihan Aile Sagligi Merkezi Hizmete Basladi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Hocacihan Mahallesinde yapimi tamamlanan 58 Nolu Aile Sagligi Merkezi hasta kabulüne basladi.

Selçuklu'da 58 Nolu Hocacihan Aile Sagligi Merkezi Hizmete Basladi
Selçuklu Belediyesi saglik alanindaki yatirimlarina hiz kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Hocacihan Mahallesinde yapimi tamamlanan 58 Nolu Aile Sagligi Merkezi hizmet vermeye basladi.

Bölge halkinin saglik ihtiyacina önemli ölçüde cevap veren merkez bulundugu yerde 15 bin kisiye saglik hizmeti veriyor. Merkezden günlük ortalama 250-300 vatandas muayene hizmeti aliyor. 58 Nolu Hocacihan Aile Sagligi Merkezi, bodrum, zemin ve birinci kat olmak üzere toplam 3 kattan olusuyor. Tesiste 6 muayene ve doktor odasi, Laboratuvar, Kan Alma Odasi, Acil Müdahale Odasi, Müsahade Odasi, Aile Planlama Odasi, 2 adet Üreme Sagligi ve Gebe Izlem Odasi, 2 adet Bebek ve Çocuk Izlem Odasi, Asi Odasi, Emzirme Odasi Toplanti ve Egitim Odalari yer aliyor. Merkezde suan 4 Aile Hekimi, 4 hemsire ve 3 personel olmak üzere toplam 11 personel görev yapiyor.

“Her sey saglikli bir Selçuklu için”

Selçuklu Belediyesinin mahallelerin ihtiyaçlari dogrultusunda ilçenin farkli noktalarina önemli hizmetler kazandirdigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Bir taraftan yeni protokollerle saglik yatirimlarimiza hiz kesmeden devam ederken diger yandan yapimini tamamladigimiz tesisleri de bir bir halkimizin kullanimina sunuyoruz. Hocacihan Mahallesinde de hemsehrilerimizden gelen talepler dogrultusunda yapimina basladigimiz Aile Sagligi Merkezi’ni tamamlayarak bölge halkinin hizmetine sunduk. Amacimiz vatandaslarimizin daha kaliteli ve konforlu imkanlarla saglik hizmetine kavusmasi. Konya ve Selçuklumuzda saglik alaninda her geçen gün daha üst seviyelerde hizmet sunulmasi ve buna vesile olmak bizlerin mutlulugunu arttiriyor. Bütün saglik yatirimlarimizi ilçemizde yasayan hemsehrilerimizin daha saglikli olmasi için yapiyoruz. Faaliyete geçen 58 Nolu Hocacihan Aile Sagligi Merkezi’nin bölge halkimiza hayirli olmasini diliyor, burada görev alan tüm saglik çalisanlarimiza kolayliklar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA