Prof. Dr. Alaeddin Yavasca Dogum Gününde AKM'de Anildi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, devlet sanatçisi Alaeddin Yavasca’nin AKM’de düzenlenen Alaeddin Yavasca Anma Töreni’ne katildi.

Prof. Dr. Alaeddin Yavasca Dogum Gününde AKM'de Anildi
Kilisli Devlet Sanatçisi Prof. Dr. Alaeddin Yavasca, Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen törenle anildi. Anma programinda Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte sanatçinin esi Ayten Yavasca ve çok sayida davetli katildi.

Anma programinda devlet sanatçisi Yavasca’nin eserleri seslendirildi. Törende Bakan Ersoy, Kilis’e videokonferans yöntemiyle baglanarak Alaeddin Yavasca’nin müzeye çevrilen dogdugun evi açilisini gerçeklestirdi.

“Gönlümüzde iz birakan Alaeddin Yavasca’yi hiçbir zaman unutmayacagiz”

Anma programinda konusan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Konusmamin basinda geçtigimiz yilin sonunda kaybettigimiz ve birbirinden güzel besteleriyle Klasik Türk Müzigi’nin tarihine ismini altin harflerle yazdiran, Merhum Prof. Dr. Alaeddin Yavasca’yi saygi ve rahmetle bir kez daha aniyorum. Merhum Yavasca, mükemmel ses icraciliginin yani sira, imza attigi alti yüzden fazla bestesi ile müzik repertuarimiza unutulmaz eserler kazandirmis duayen bir sanatçidir. Ülkemizde sanatin akademik alanda gelismesine büyük emek veren Yavasca, ITÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuari’nin da kuruculari arasinda yer alarak, yetistirdigi ögrencileri ile sanatin gelecegine önemli katki saglamistir. Essiz eserleriyle gönlümüzde iz birakan ve ülkemize hizmetleri ile herkesin sevgi ve saygi ile yad ettigi Alaeddin Yavasca’yi hiçbir zaman unutmayacagiz” dedi.



“Müzeyi gezen herkes Yavasca’nin engin birikimine sahit olacak”

Devlet sanatçisi Alaeddin Yavasca’nin Kilis’teki dogdugu evin açilis törenine videokonferans yöntemiyle katilan Bakan Ersoy, açilista sunlari söyledi: “Bugün hem merhum Yavasca’yi aniyoruz hem de aziz hatirasini her zaman yasatmak için dogdugu ve çocuklugunun geçtigi Kilis’teki evinin, müze olarak açilisini yapiyoruz. Simdi videokonferans ile de müzeyi görme imkanimiz olacak. Ben de insallah en yakin zamanda Kilis’e gitmeyi arzu ediyorum ve gittigimde bu müzeyi gezmekten büyük bir memnuniyet duyacagim. 1 Mart ayni zamanda çok özel bir gün, merhum Alaeddin Yavasca’nin dogum günü. Müzemizin açilisinin da böyle bir güne denk gelmesi de güzel bir gelisme oldu. Müzeyi gezen herkes Yavasca’nin müzik konusundaki engin birikimine ve yasantisindan kesitlere sahit olacak. Bu müzenin hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.’’
Kaynak: İHA