Meksika, Rusya'ya Yaptirim Uygulamayacak

Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador, Rusya’nin Ukrayna’ya baslattigi askeri harekatin ardindan Rusya’ya karsi bir yaptirim uygulamayacaklarini açikladi.

Rusya’nin Ukrayna topraklarina yönelik baslattigi askeri harekatin ardindan birçok ülke tarafindan Rusya’ya yaptirim uygulanmaya baslandi. Yaptirim uygulamayacak az sayida olan ülkelerden biri de Meksika oldu. Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador, bugün yapilan basin toplantisinda, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirmasinin ardindan Meksika’nin her iki ülkeyle de iyi iliskiler içinde olmak ve iletisimi sürdürmek istedigini söyleyerek, ABD ve Avrupa ülkelerinin yaptigi gibi Rusya’ya bir yaptirim uygulamayacaklarini açikladi.

Ulus olarak isgale karsi olduklarini vurgulayan Obrador, Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyinde bunu zaten açikladiklarini ve Ukrayna’ya Birlesmis Milletler araciligiyla yapilacak insani yardimlari desteklediklerini ifade etti.

Rus medyasina yapilan sansürleme konusuna da deginen Obrador, Meksika’da ifade özgürlügü oldugunu ve bu nedenle kimseye sansür ya da yasak getirmeyeceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA