Derya Büyükuncu Kimdir? Derya Büyükuncu Tutuklandı Mı?

Derya Büyükuncu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla eleştiri yağmuruna tutuldu. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında Derya Büyükuncu kimdir sorusu yer alıyor. Peki, Derya Büyükuncu kimdir? Derya Büyükuncu ne dedi? Derya Büyükuncu tutuklandı mı? İşte merak edilenler...

Derya Büyükuncu Kimdir? Derya Büyükuncu Tutuklandı Mı?
Derya Büyükuncu sosyal medyadan yaptığı skandal paylaşımla gündem konuları arasında yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalandığı haberi üzerine nefret dolu bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşım sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça dikkat çekti. Bu sebeple birçok kişi Derya Büyükuncu kimdir ve Derya Büyükuncu tutuklandı mı sorularına cevap aramaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisinin ve eşinin koronavirüse yakalandığını ve hafif atlattığını açıklamasının ardından binlerce kullanıcı tarafından geçmiş olsun dilekleri iletilirken küçük bir azınlık tarafından insanlık dışı yapılan yorumlar hakkında soruşturma başlatıldı. Bu yorum ve paylaşımlardan en dikkat çekeni ise eski milli yüzücü Derya Büyükuncu tarafından geldi. Derya Büyükuncu kimdir ve Derya Büyükuncu ne dedi sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Derya Büyükuncu Kimdir?


Sosyal medyada yaptığı skandal paylaşım sonrası Derya Büyükuncu kimdir sorusu merak edildi. Derya Büyükuncu 2 Temmuz 1976 doğumludur. 6 kez olimpiyatlarda yarışan ilk yüzücü unvanına sahiptir.  Fakat bu unvana sahip olan bir kişi daha bulunmaktadır. 500 kez yüzme rekoru kıran Derya Büyükuncu milli takımda yer almıştır. İlk olarak yüzmeye 5 yaşında başladı. Galatasaray Spor Kulübü ile başladığı yüzme kariyerinde birçok madalya kazandı. Yüzme antrenörü ile evli olan yüzücü 1,93 boyundadır.


Derya Büyükuncu Kimdir? Derya Büyükuncu Tutuklandı Mı?

Derya Büyükuncu Ne Dedi?


Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eşi ve kendisinin koronavirüse yakalandığının belirtilmesinin ardından binlerce kişi geçmiş olsun dileklerini iletti. Twitter üzerinden yapılan bu paylaşım üzerine küçük bir azınlık tarafından insanlık dışı yorumlar yapıldı. Eski, Milli Yüzücü Derya Büyükuncu tarafından yapılan açıklama ise en çok tepki alan yorumlar arasında yer aldı. Derya Büyükuncu ne dedi ve Derya Büyükuncu olayı nedir sorusu bu sebeple ne sık aratılanlar arasında yerini aldı. Büyükuncu konuyla ilgili 'Koronavirüs olmuş ve dua istiyor. Ediyoruz, ediyoruz, merak etmesin. 20 tencere helvayı yapmaya başladım. Zamanı gelince bütün mahalleye dağıtacağım' ifadelerini kullandı. Eski milli sprocu birçok kişi tarafından eleştri yağmuruna tutuldu. Konu kapsamında en sert eleştiri ise  Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı tarafından geldi.


Derya Büyükuncu Kimdir? Derya Büyükuncu Tutuklandı Mı?


Derya Büyükuncu Tutuklandı Mı?

Derya Büyükuncu tarafından yapılan skandal paylaşım sonrası vatandaşlar konuyla yakından ilgilenmeye başladı. Birçok tepki üzerine en merak edilen sorular arasında Derya Büyükuncu tutuklandı mı sorusu yer aldı. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Derya Büyükuncu için 'Derya Büyükuncu'nun sosyal medya üzerinden sarf ettiği söylem ve yazılarının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ve eşine aleniyet oluşturacak şekilde yapmış olduğu paylaşımlarının Türkiye Yüzme Federasyonu Disiplin Kurulu Talimatı'nın 34. maddesine aykırı olduğu, ulusal medya kanallarından öğrenildiği üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ilgili hakkında adli soruşturma başlatıldığı, eylemlerinin yoğunluğu ve içeriğinin şiddet göz önünde bulundurularak Türkiye Yüzme Federasyonu Disiplin Talimatının 34. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 'daimi hak mahrumiyetiyle cezalandırılmasına' karar verilmiştir.' açıklaması yapıldı. Hak mahrumiyeti cezası alan Derya Büyükuncu'nun bu paylaşımları yurt dışından yaptığı için gözaltına alınamadığı aktarıldı.