ABD'nin operasyonunun gerçek yüzü! Korkunç detaylar...

Terör örgütü DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi'nin öldürüldüğü operasyonla ilgili görüntüler gelmeye devam ediyor. Aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 13 kişinin yaşamını yitirdiği operasyonla ilgili CNN'de yayınlanan görüntüler, ABD operasyonun arkasındaki korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

ABD'nin operasyonunun gerçek yüzü! Korkunç detaylar...
ABD'nin operasyonunun gerçek yüzü! Korkunç detaylar...
ABD güçleri, perşembe gecesi Suriye'nin İdlib vilayetinde DEAŞ terör örgütüne bağlı olduğundan şüphelenilen bir kişiye F-16 savaş uçağı ve helikopter desteğiyle operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 13 kişi hayatını kaybetti.

ABD Başkanı Joe Biden, operasyonun emrini kendisi verdiğini belirterek DEAŞ lideri Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıkladı.

Biden yaptığı yazılı açıklamada, 'Dün gece benim emrimle, kuzeybatı Suriye'deki ABD askeri güçleri, Amerikan halkını ve müttefiklerini korumak ve dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmek için başarılı bir terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. Silahlı Kuvvetlerimizin beceri ve cesareti sayesinde, DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi etkisiz hale getirildi. Tüm Amerikan personeli operasyondan sağ şekilde çıktı. Tanrı askerlerimizi korusun' ifadelerine yer verdi.

CNN, DAEŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğü ABD baskınının ardından sabaha karşı çekilen görüntüleri yayınladı. Video, 'ABD baskının ardındaki acımasız gerçek' başlığıyla yayımlandı.

Videoda, enkaz halindeki evden küçük bir çocuğun cansız bedeninin çıkarıldığı görülüyor.

AA'ya konuşan ve ismi bilinmeyen bir köy sakini olayla ilgili '00.30 sularında dışardan bir ses geliyordu, tufan oluyor zannettim. Dışarı çıkıp baktığımda helikopterler yukarıda dolaşıyor, içlerinden biri megafonla sesleniyordu.' ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan ABD, bir helikopterinin teknik arıza yaparak düştüğünü belirtmişti.