NEVÜ Ögretim Üyesine TÜBITAK'tan 'Proje Performans Ödülü'

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kürsat Görür’ün "Yeni Nesil Haberlesme Sistemleri Için Minyatür/Ayarlanabilir/Iki Bandli Mikroserit Balun Tasarimi" baslikli TÜBITAK projesi, “Proje Performans Ödülü (PPÖ)”ne layik görüldü.

NEVÜ Ögretim Üyesine TÜBITAK'tan 'Proje Performans Ödülü'


NEVÜ Mühendislik - Mimarlik Fakültesi, Elektrik - Elektronik Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kürsat Görür’ün yürütücülügünü yapmis oldugu ve projede danisman olarak Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Ceyhun Karpuz ve doktora sonrasi arastirmaci olarak Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu’ndan Dr. Ögr. Üyesi Pinar Özdemir Öztürk de yer aldigi 116E864 numarali ve "Yeni Nesil Haberlesme Sistemleri Için Minyatür/Ayarlanabilir/Iki Bandli Mikroserit Balun Tasarimi" baslikli TÜBITAK 3001 projesi, TÜBITAK Arastirma Destek Programlari Baskanligi Grup Yürütme Kurulunun degerlendirmesi sonucunda “Proje Performans Ödülü (PPÖ) almaya hak kazandi.

3 adet SCI dergi makalesi, 1 adet eSCI dergi makalesi, 1 adet TÜBITAK 1001 projesi ve 1 adet ulusal tescil edilmis patentin elde edildigi söz konusu proje ile yeni nesil uydu haberlesme sistemlerine yönelik çesitli mikrodalga filtre ve balun-filtre tasarimlari gerçeklestirildi.

Tasarlanan balun-filtreler, hem filtre hem de balun özelliginin ayni devre üzerinde sergilenmesi anlaminda haberlesme sistemlerinde oldukça önemli bir yere sahip. Tasarlanan devreler içerisinde kompakt boyutlu, ayarlanabilir özellige sahip ve iki farkli frekansta çalisabilen, literatüre ilk kez bu proje kapsaminda sunulan çesitli balun-filtreler yer aliyor. TÜBITAK Proje Performans ödülü (PPÖ), Arastirma Destek Programlari Baskanligi (ARDEB) tarafindan desteklenen projelerin çikti, sonuç ve etkilerini nicelik ve nitelik olarak artirmak amaciyla yüksek basari ile sonuçlanan projelerin yürütücü ve arastirmacilarini ödüllendirmek için TÜBITAK tarafindan belirlenen ölçütler ve degerlendirme yöntemine göre hesaplanarak, proje ekibine (yürütücü ve arastirmacilara) verilen bir tesvik ödülü olarak nitelendiriliyor.
Kaynak: İHA