AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus Kilis'te Gençlerle Bulustu

AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, Kilis’te gençlerle bulustu.

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus Kilis'te Gençlerle Bulustu
AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, Bir dizi programa katilmak için geldigi Kilis’te Canbolat Pasa Gençlik Merkezinde gençlerle bir araya geldi.

AK Parti Gençlik Kollari Il Baskani Musa Kara ile AK Parti Il Baskani Mehmet Murat Karatas’in gençlere hitabindan sonra bir konusma yapan, AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, dünyanin en gelismis ülkelerinin dahi 3-5 mülteci konusunda ayaginin titredigini ifade ederek, “Mültecilere ne gibi muameleme edeceklerini bilemiyorlar. Kilis, 100 bin nüfusunun üzerine 100 binden daha fazla komsusunu, burada misafir ederek, ev sahipligi yaparak, asagi yukari, 4.5 milyon Suriyeli mültecinin 3’de biri de Kilis üzerinden geçtigini gittigini, biliyoruz. Onlara da geçis sürecinde, rehberlik ederek, Kilis tarihi bir görev ifa etmistir. Kilis’e gelip Türkiye’nin baska yerlerine gidenlere de, onlara yemek vererek, su ikram ederek, misafirperverliklerini göstererek, geçici olarak da olsa onlarin ihtiyaçlarini gidermislerdir. Tüm Kilis halkina sükranlarimi sunuyorum. Serhat kent Kilis son 11 yilda ortaya koydugu davranisiyla Ensar kent oldugunu ispat etmistir” dedi.

Bir ülkenin en büyük gücünün gençler oldugunu vurgulayan Kurtulmus, “Bir ülkenin en büyük gücü ne ekonomidir, ne topu tüfegidir. Ne yüksek teknolojisi, dünya ölçegindeki yeridir. Bunlarin hepsini önemsiyoruz. Bir milletin en .büyük gücü, hedefleri olan, ileriye ufku olan, kendini iyi yetistirmis, idealist gençlige sahip olmasidir. Güçlü bir gençlik kitlesine sahip olan devletlerin sirti yere gelmez” diye konustu.

Türkiye’nin zor bir cografyada bulundugunu ifade eden Kurtulmus, “Dünyada bütün olaylarin orta kisminda göbeginde bir ülkedeyiz. Anadolu dedigimiz bu kitasi dedigimiz burasi, Içerisinde yasadigimiz cografya, bizim vatanimiz gerçekten, tarih boyunca oldugu gibi bugünde içinden geçmis oldugumuz süreçte fevkalade, önemli meseller de karsi karsiyayiz. Son zamanda bütün meseleler Türkiye’nin çevresinde gelismelerdir. Iste burnumuzun dibinde Suriye’nin nasil paramparça haline getirildiginin, nasil ki 2-3’ye degil 10’larca ufak parçalara bölünmeye çalisildigini görüyoruz. Suriye halkinin yarisinin kendi ülkesinin içinde göç ettigini, yaklasik 10 milyon Suriyelinin Türkiye ve çevresine göç ettigini hep beraber görüyoruz” dedi.

Elektrikte yüzde 25 oraninda ucuzlatma olabilecegini ifade eden Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

“Ilk önce 150 kilovat olan tüketim, Cumhurbaskanimiz tarafindan 210’a çikarilmisti. Belki önümüzdeki günlerde daha ileri çikabilir. Türkiye ortalamasinin ev basina 250 kilovat saat oldugunu biliniyor. Bu konuda çalismalar yapiliyor. Insallah, elektrik fiyatlarinda ortaya çikan fahis daha asagiya çekilmesi böylece vatandaslarimizin hayat pahaliligi ve enflasyon karsisinda ezdirilmemesi için adimlar atilacaktir” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA