Bilecik Valiligi Gençleri TEKNOFEST'e Katilmaya Davet Etti

Gençleri TEKNOFEST’e katilmaya davet eden Bilecik Valiligi, dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in son 4 yilda oldugu gibi bu yil da düzenlenecegini belirterek, "TEKNOFEST’te yarisip dereceye girmeye hak kazanan takimlar 6 Milyon TL’nin üzerinde ödülün sahibi olacak” diye belintti.

Valilikten yapilan açiklamada; “Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi yürütücülügünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji sirketleri, kamu, medya kuruluslari ve üniversitelerin destekleriyle son 4 yilda oldugu gibi bu yil da düzenlenecektir. Teknoloji ve bilime yönelik toplumda farkindalik olusturmayi ve Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarinda yetismis insan kaynagini artirmayi hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin gelecegin teknolojileri üzerinde çalismalarini desteklemek için roketlerden otonom sürüs sistemlerine, insansiz hava araçlarindan sualti sistemlerine teknolojinin birçok alaninda düzenlenen yarismalar basta olmak üzere, çesitli etkinliklere ev sahipligi yapmaktadir” ifadelerine yer verildi.

“81 il ve 111 ülkeden 44 bin 912 takim, 200 bin genç basvuruda bulundu”

TEKNOFEST 2022 heyecani, festival kapsaminda gerçeklestirilecek olan ‘Teknoloji Yarismalari’ için açilan basvurular ile en üst seviyede yasandigi belirtilerek, “ Toplumun her kesiminden binlerce gencin merakla bekledigi ve ilgiyle takip ettigi TEKNOFEST, teknoloji yarismalarina geçtigimiz yil 81 il ve 111 ülkeden 44 bin 912 takim, 200 bin genç basvuruda bulunmus olup, basvurular arasindan 13 bin finalistin belirlendigi yarismalarda gençler kiyasiya mücadele etme sansini yakalamistir. Bu yil TEKNOFEST’te yine ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce genç hayallerini gerçeklestirmek için birbirinden farkli kategorilerde düzenlenen teknoloji yarismalarina katilabilecektir” ifadeleri yer aldi.

Son tarih 28 Subat 2022

Her yil bir önceki yila göre daha fazla yarisma kategorisinin açildigi ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarismalari olan TEKNOFEST Teknoloji Yarismalari bu yil 39 farkli kategoride düzenlenecegi bilgisi verilerek, “Yarismalara basvuru için belirlenen son tarih 28 Subat 2022 olarak belirlenmistir. TEKNOFEST 2021’den farkli olarak Dikey Inis Roket Yarismasi, Engelsiz Yasam Teknolojileri Yarismasi, Lise Ögrencileri Iklim Degisikligi Arastirma Yarismasi ve Hyperloop Gelistirme Yarismasi bu yil ilk kez düzenlenecektir” ifadelerine yer verildi.

“Dereceye girmeye hak kazanan takimlar 6 Milyon TL’nin üzerinde ödülün sahibi olacak”

Son olarak, “Gençlerin millî teknoloji üretme ve gelistirme konusunda ilgilerinin arttirilmasi hedeflenerek bu alanlarda çalisan binlerce gencin projesine destek olmak için ön eleme asamasini geçen takimlara malzeme destegi saglanacak. TEKNOFEST’te yarisip dereceye girmeye hak kazanan takimlar ise 6 Milyon TL’nin üzerinde ödülün sahibi olacak” ifadeleri kullanildi.

Öte yandan, bir yil Istanbul bir yil Anadolu’nun baska bir sehrinde düzenlenen TEKNOFEST besinci yilinda 30 Agustos - 4 Eylül tarihleri arasinda Samsun’da gerçeklestirilecegi bilgisi verildi.

Kaynak: İHA