Andropoz Belirtileri Nelerdir? Andropoz Yaşı Kaçtır?

Andropoz belirtileri en sık aratılan konulardandır. bu belirtilerin fark edilerek gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşır. Peki, andropoz belirtileri nelerdir? andropoz yaşı kaçtır? Andropoz nasıl ortaya çıkar? İşte merak edilenler...

Andropoz Belirtileri Nelerdir? Andropoz Yaşı Kaçtır?
Andropoz belirtileri ilk başlarda kolay kolay fark edilmez. Ayrıca kadınlarda yaşanan menopoz ile benzerlik gösterdiği düşünülse de iki durum arasında büyük farklar bulunmaktadır. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında andropoz belirtileri nelerdir ve andropoz yaşı kaçtır sorusu yer alıyor. Genellikle erkeklerde depresyon sonucunda oluşabilir. Andropoz belirtileri neler ve andropoz yaşı kaçtır sorularına cevap almak için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.


Andropoz Belirtileri Nelerdir? Andropoz Yaşı Kaçtır?

Andropoz Belirtileri Nelerdir?


Andropoz belirtileri oldukça zor fark edilir. Bu nedenle birçok kişi konu hakkında detayları merak ediyor. Depresyon, diyabet, hipertansiyon ve hormonal durumlar nedeniyle andropoz belirtileri ortaya çıkabilir. İşte birçok kişi tarafından merak edilen andropoz belirtileri;

Enerji azlığı
Ereksiyon problemi
Depresyon ve ruhsal problemler
Jinekomasti veya meme oluşması
Fiziksel zayıflık ve kas kütlesindeki zayıflama
Kemik yoğunluğunun kaybedilmesi
Özgüvenin yitirilmesi
Kısırlık problemi
Vücuttaki yağlanma ve kilo artışı
Konsantre olma problemi
Libido eksikliği
Motivasyonda ve odaklanmada azalma
Uykusuzluk ve uyku problemleri


Andropoz Belirtileri Nelerdir? Andropoz Yaşı Kaçtır?

Andropoz Yaşı Kaçtır?


Andropoz yaşı birçok kişi tarafından aratılıyor. Erkeklerde andropoz genellikle 50 yaşından sonra ortaya çıkmaktadır. Fakat her erkekte görüleceği kesin değildir. Andropoz hormonal değişimlere, depresyona ve kronik rahatsızlıklara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle belirtilerin iyi bir şekilde gözlemlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşır. Bu nedenle yaşa bağlı olmadan da andropoz belirtileri ortaya çıkabilir. Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat tarafından yapılan açıklamada andropozun ortaya çıkması ile ilgili olarak "Depresyon ve andropozun bazı ortak özellikleri var. Erkeklerde yaşla birlikte düşen testosteronun yarattığı andropoz sadece cinsel fonksiyonları etkilemiyor. Evet bu dönemde sertleşme kaybı, cinsel isteksizlik, boşalma süresinde değişimler sıklaşıyor. Ancak testosteron vücutta diğer pek çok fonksiyonu da etkiliyor. Testosteron eksikliğinde moral bozukluğu, duygu durum değişimleri, agresyon, öfke, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, genel motivasyon kaybı, uyku sorunları, enerjisizlik, kilo artışı gibi yan etkiler oldukça sık görülüyor" ifadeleri kullanıldı. Tedavisi için ise "Fark edilmemiş bir depresyon, endişe-kaygı sorunu, kişilik problemi ya da evlilik sıkıntısı cinsel tedavilerin etkisini mutlaka azaltıyor. Örneğin sertleşme ilaçlarının cinsel istek arttırıcı etkisi olduğuna inanılsa da aslında bu ilaçların libido üzerinde hiçbir etkisi yok. Bu durumda depresyon, performans endişesi veya başka bir ilişki sorunu nedeniyle ciddi bir libido kaybı yaşayan bir erkekte sertleşme ilaçları etki göstermiyor. Tam tersine bazen düşük duygu durum hali, konsantrasyon güçlüğü gibi sıkıntılar var olan hormon eksikliğinin yan etkisi olarak oluşuyor. Bu durumda da psikolojik değerlendirme sayesinde herhangi bir psikolojik sıkıntıyı eleyip andropoz tedavisine ağırlık verebiliyoruz. Yani gördüğünüz gibi psikoloji ve biyolojiyi ortaklaşa ele almak lazım. İşte bu nedenle cinsel tıpta mutlak ekip çalışmasına ihtiyaç var. Özellikle orta yaş dönemindeki bir erkeğin cinsel ve yaşamsal sıkıntılarını incelerken biyolojiyi de hormonları da psikolojik sağlığı da işin içine katmak gerekiyor. Testosteron yerine koyma tedavisi de önemli, orta yaş krizinin yönetimi de" sözlerini ekleyerek konu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Andropoz yaşı
birçok kişi tarafından aratılan konulardandır. Bu nedenle konuyla ilgili detayları sizler için derledik. biribirinden farklı konular hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz.