Myanmar'da Gerçeklestirilen Askeri Darbenin Birinci Yil Dönümü

Disisleri Bakanligi, Myanmar’da gerçeklestirilen askeri darbenin birinci yil dönümünde ülkedeki durumun vehametini sürdürmesinden endise duyduklarini açikladi.

Bakanliktan yapilan açiklamada, "Myanmar’da 1 Subat 2021 tarihinde gerçeklestirilen askeri darbenin birinci yil dönümünde ülkedeki durumun vehametini sürdürmesinden endise duyuyoruz" denildi.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Türkiye’nin ilkesel olarak her türlü darbeye ve askeri müdahaleye karsi oldugunu bu vesileyle bir kez daha vurguluyoruz.

Daha önce çesitli vesilelerle ifade ettigimiz üzere, ülkede baris ve istikrarin saglanmasini teminen demokrasinin yeniden tesis edilmesi için gerekli adimlarin bir an önce atilmasi ve sivillere yönelik siddetin durdurulmasi çagrisinda bulunuyoruz.

Bu çerçevede, Myanmar’da agir sartlar altinda yasayan Rohinga Müslümanlarinin durumunun iyilestirilmesi ve Rohinga sorununa kalici çözüm saglanmasina yönelik çabalarin sürdürülmesi beklentimizi yineliyoruz."
Kaynak: İHA