BAÜN, Mezunlarinin Istihdamina Da Destek Veriyor

Balikesir Üniversitesi mezunlarinin, Balikesir’de kalifiye is gücü olarak istihdamina yönelik Rektörlük bünyesinde kurulan Mezun Istihdam Ofisi Koordinatörlügü, çesitli is birlikleri çalismalariyla istihdam projelerini sürdürüyor.

BAÜN, Mezunlarinin Istihdamina Da Destek Veriyor
Üniversite-Kent-Sanayi Is Birligi çalismalari kapsaminda hayata geçirilen Mezun Istihdam Ofisi Koordinatörlügü, kurulusunun birinci yil dönümüne yaklasirken, geçen zaman içerisinde farkli sektörlerde birçok is birlikleri ve istihdam projelerine vesile oldu.

Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ilter Kus, koordinatörlügün gerçeklestirdigi çalismalar hakkinda bilgiler verirken; ögrencilerin, kaliteli egitim almalarinin yani sira mezuniyetleri sonrasinda kalifiye is gücü olarak istihdamlarina büyük önem verdiklerini ifade etti.

Koordinatörlügün, kisa sürede önemli çalismalar gerçeklestirdigini belirten Rektör Prof. Dr. Ilter Kus; “Koordinatörlügün kurulmasinin ardindan fakültelerimiz, yüksekokullarimiz ve meslek yüksekokullarimizdaki Mezun Istihdam Ofislerimiz, sektörel is birliklerini hizlandirdi. Özellikle Balikesir’de çalismayi isteyen mezunlarimizi belirleyerek mezun havuzlarini olusturmaya basladilar. Mezun Istihdam Ofisi Koordinatörlügümüz, sehrimizdeki is adamlari, sanayici, özel kuruluslar ve belediyelerimiz ile sürekli iletisim içerisinde faaliyet yürütüyor. Yerel kurum ve kuruluslarin yani sira Balikesir’de yatirim yapan ulusal ve uluslararasi faaliyet gösteren kuruluslarla da is birliklerimizi sürdürüyoruz. Son olarak ülkemizde uluslararasi ölçekte faaliyet gösteren önemli sanayi kuruluslarindan birisiyle yaptigimiz çalismayla, yeni bir istihdam sürecine daha basladik. Simdiye kadar 130 mezunumuzun istihdaminin gerçeklestirildigi is birligi çalismasinda, istihdam odakli yeni egitim programiyla yaklasik 60 mezunumuzun daha istihdami planlaniyor. Bununla birlikte yine Balikesir’de faaliyet gösteren ulusal ve uluslararasi ölçekli kuruluslarla is birliklerimiz devam ediyor. Balikesir Üniversitesi mezunlarinin istihdamlarina katki sunmaya ve bunu yaparken de Balikesir’de kalifiye is gücü ihtiyacina karsilik vermeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA