Selendi'de 40 Yil Sonra Sinema Keyfi

Manisa’nin Selendi ilçesinde 1980’li yillardan sonra ilk kez sinema keyfi yasandi. Kaymakamligin projesi dahilinde Selendi Gençlik Merkezinin Konferans Salonunda gerçeklestirilen sinema gösterimi vatandaslardan yogun ilgi gördü.

Selendi'de 40 Yil Sonra Sinema Keyfi
Selendi Kaymakamligi Proje Ofisinin organizasyonuyla Selendi’de ailelerin birlikte vakit geçirmesinin ve aile içi iliskilere olumlu katkida bulunulmasinin amaçlandigi, “Selendi’de sinema günleri” etkinliklerinde ilçede yaklasik 40 yil sonra sinema keyfi yasandi. Manisa Büyüksehir Belediyesi Gençlik Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen sinema gösterimi katilimcilar tarafindan memnuniyetle karsilandi. 1954 yilinda ilçe olan Selendi’de 1980 yilina kadar hizmet eden sinema salonlari televizyon kullaniminin yayginlasmasinin ardindan kapaninca sinemaya hasret kalan Selendi halki yeniden sinema izlemenin keyfini yasadi.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi sinema gösterimlerinin devam edecegi ögrenildi. Sinema salonu olmamasina ragmen konferans salonunda sinema keyfi yasayan vatandaslar projeden memnun olduklarini ve keyifli bir aksam geçirmelerine vesile olan herkese tesekkür etti.

’Sinema günleri’ etkinliklerinin ilk gösteriminde vatandaslara patlamis misir ikram edilirken, geceye katilan Selendi Kaymakami Halil Ibrahim Okumus, "Vatandaslarimiz ile birlikte güzel bir sinema izledik. Ilçemizde farkindalik olusturmak adina bir organizasyon düzenledik ve ilgi güzeldi. Tüm hemsehrilerimizi belirli zamanlarda sinema filmi izlemeye davet edecegiz." dedi.

Kaynak: İHA